עוגת שוקולד עם טחינה וחלבה

עוגת שוקולד עם טחינה וחלבה

עוגת שוקולד עם טחינה וחלבה

אחרי סיור במפעל רושדי תעשיות מזון שמייצרים את המותג בארכה, חזרתי הביתה עם אריזת שי שכללה טחינה וחלבה ועם דחף לעוגת שוקולד עם חלבה.

P1020839

חיפושים בגוגל העלו כל מיני מתכונים שלא התחברתי אליהם ובסוף החלטתי לעשות משהו מהראש.

P1020828

כלומר, זה לא שהמצאתי את הגלגל אבל השתמשתי בידע שנצבר אצלי מכל מיני מתכונים.

P1020834

בגדול, התבססתי על עוגת מיץ תפוזים אבל החלטתי לא להפריד ביצים.

P1020836

ואז גם החלטתי שלא מסתדר לי מיץ תפוזים בין הטחינה והחלבה והשוקולד.

P1020841

ואז חשבתי שמספיק לי עוגה אחת בשביל הניסוי אז הקטנתי כמויות.

P1020844

וכשהעוגה יצאה מהתנור החלטתי שכדאי גם ציפוי.

P1020852

P1020862

הכמות היא לעוגה אחת בתבנית אינגליש-קייק.

המצרכים:
2 ביצים
1/2 כוס טחינה גולמית
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
3 כפות קקאו
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס מים רותחים
50 גרם פירורי חלבה

לציפוי (אופציונלי):
50 גרם שוקולד מריר
25 גרם חלבה

ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
מקציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה תפוחה ובהירה. מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את תמצית הוניל והטחינה. מנפים קמח, קקאו ואבקת אפיה ומוסיפים לתערובת. אחרי שהקמח נטמע מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים היטב. מפזרים פנימה את פירורי החלבה ומערבבים קלות. מעבירים לתבנית אינגליש-קייק ואופים כ-35 עד 40 דקות, כשקיסם שנועצים בעוגה יוצא יבש.
מחממים שוקולד וחלבה במיקרו כ-30 שניות עד דקה ומערבבים. מצפים את העוגה.

P1020864

ואחרי שהתמכרתי לאתר http://www.foodsdictionary.co.il/ אז אם מחלקים מראש את העוגה ל-12 פרוסות, יש בה 194 קלוריות לפרוסה. כמו שני חטיפי בריאות אבל הרבה יותר טעים.

P1020850

השיש שלי אחרי ניפוי קמח, קקאו ואבקת אפיה

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s