אחרי סיור במפעל רושדי תעשיות מזון שמייצרים את המותג בארכה, חזרתי הביתה עם אריזת שי שכללה טחינה וחלבה ועם דחף לעוגת שוקולד עם חלבה.
חיפושים בגוגל העלו כל מיני מתכונים שלא התחברתי אליהם ובסוף החלטתי לעשות משהו מהראש.
כלומר, זה לא שהמצאתי את הגלגל אבל השתמשתי בידע שנצבר אצלי מכל מיני מתכונים.
בגדול, התבססתי על עוגת מיץ תפוזים אבל החלטתי לא להפריד ביצים.
ואז גם החלטתי שלא מסתדר לי מיץ תפוזים בין הטחינה והחלבה והשוקולד.
ואז חשבתי שמספיק לי עוגה אחת בשביל הניסוי אז הקטנתי כמויות.
וכשהעוגה יצאה מהתנור החלטתי שכדאי גם ציפוי.
הכמות היא לעוגה אחת בתבנית אינגליש-קייק.
המצרכים:
2 ביצים
1/2 כוס טחינה גולמית
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
3 כפות קקאו
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס מים רותחים
50 גרם פירורי חלבה
לציפוי (אופציונלי):
50 גרם שוקולד מריר
25 גרם חלבה
ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
מקציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה תפוחה ובהירה. מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את תמצית הוניל והטחינה. מנפים קמח, קקאו ואבקת אפיה ומוסיפים לתערובת. אחרי שהקמח נטמע מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים היטב. מפזרים פנימה את פירורי החלבה ומערבבים קלות. מעבירים לתבנית אינגליש-קייק ואופים כ-35 עד 40 דקות, כשקיסם שנועצים בעוגה יוצא יבש.
מחממים שוקולד וחלבה במיקרו כ-30 שניות עד דקה ומערבבים. מצפים את העוגה.
ואחרי שהתמכרתי לאתר http://www.foodsdictionary.co.il/ אז אם מחלקים מראש את העוגה ל-12 פרוסות, יש בה 194 קלוריות לפרוסה. כמו שני חטיפי בריאות אבל הרבה יותר טעים.