דודה שושנה בילתה כמה שנים באיטליה עת בעלה למד רפואה. היא חזרה משם דוברת איטלקית ומלאה מתכונים מארץ המגף. ממנה למדתי לבשל ספגטי בולונז ושפסטה לא שוטפים במים אחרי הבישול. זה אחד המתכונים שלה שתמיד מצליח ואמא שלי ואני מאוד אוהבות להכין אותו.
זה מתכון שמאוד נוח להכין מראש, בסיר גדול ושטוח (או מחבת גדולה עם מכסה). הקצב שלי פורס את השניצלים לפרוסות קטנות ודקות. באופן יחסי זה גם מתכון דיאטטי.
אני נוהגת לטגן את החזות במעט מאוד שמן במחבת עם דפנות גבוהות ואז מכינה את הרוטב באותה מחבת.
השאריות של הקמח מסמיכות את הרוטב. לפעמים אני מוסיפה גם קצת יין לבן להשבחת הטעם.
כק"ג פרוסות חזה עוף (שניצל)
קמח לטבילה
מלח פלפל
שמן לטיגון
לרוטב:
כף שמן זית
קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
קופסה רסק עגבניות
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
אורגנו
מקמחים את החזות ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים היטב משני הצדדים ומניחים בצד.
בסיר רחב ושטוח, או מחבת גדולה שיש לה מכסה, מחממים שמן זית, מוסיפים את העגבניות, הרסק והתבלינים. שמים את החזות המטוגנים בתוך הרוטב, ומפזרים אורגנו מלמעלה. אפשר להוסיף קצת מים אם החזות לא מכוסים ברוטב. מכסים, מביאים לרתיחה, מבשלים על אש קטנה כרבע שעה וזה מוכן.