האתגר החודשי של מנטקה תמיד גורם לראש שלי לעבוד שעות נוספות. חשוב לי להיות מקורית, חשוב לי שבבית יאהבו את מה שאני מכינה, לפעמים זה סותר. קפה זה משהו שלא כל אחד אוהב. אני אוהבת קפה, אני אוהבת טעם מוקה, אני בדיאטה. כלומר צריכה להכין משהו שלא אוכל לבד הכל. היו לי הרבה רעיונות. את חלקם עוד אנסה להביא לידי ביצוע אבל כרגע, זה הרעיון שהגיע לשלב הגמר.
זה קל להכנה, המצרכים זמינים בבית שערוך לבישולים בהחלטה של רגע, וגם אם לא, יש הכל בפיצוציה הקרובה לביתכם. גם באחת בלילה ביום שישי, אם יש פיצוציה קרובה לביתכם. האמת, שגיליתי שפיצוציות זה דבר נפוץ הרבה יותר ממה שחשבתי קודם.
אני חושבת שרוב הבשלנים הביתיים לא מתים על מתכונים שבהם צריך להשתמש רק בחלמון אחד, או שניים ואת החלבונים תשמרו להזדמנות אחרת. כשזה קורה, אני בדרך כלל זורקת. כלומר קודם כל אני שומרת, במקרר ואחר כך זורקת. לכן אני משתדלת ברוב המתכונים שאני מתבססת עליהם, לדחוף איכשהו את החלמון או החלבון למרות שזה לא כתוב בהוראות. או להשתמש בחצי מיכל שמנת מתוקה, ומה עם החצי השני? במקרר עד שיבוא יומו להגיע לפח (או לקפה של הבוקר, טעים אבל מלא קלוריות).
לא יודעת למה כתבתי על זה. המתכון הפעם לא מכיל ביצים וגם לא חצאים של כלום. בעצם כן, חצי כוס אספרסו הלכה לפח, כלומר נשפכה לכיור אבל זה באמת כלום.
וכל כך קל להכין.
בסך הכל, שוברים לקוביות שוקולד לבן ושוקולד חלב, כל אחד בכלי נפרד. מרתיחים מיכל שמנת מתוקה עם מקל וניל ואחר כך מגרדים את גרגירי הוניל לתוך השמנת. מכינים כוס אספרסו או כפית גדושה של נס קפה טוב בכוס קטנה של מים רותחים. מחלקים את השמנת חצי חצי בין השוקולדים ומערבבים היטב עד להמסה מלאה. את השוקולד הלבן מכניסים לקירור של לפחות ארבע שעות במקרר. לשוקולד החלב מוסיפים נוזל קפה, או אספרסו וטועמים לקבלת החוזק הרצוי. אני שמתי 3 כפות. מוזגים את השוקולד לכלי הגשה. אפשר כוסות אספרסו שקופות או כלים חד פעמיים שקופים, ומצננים. אחרי ארבע שעות לפחות מקציפים את השוקולד הלבן ומזלפים על פני המוס.
נשמר במקרר מכוסה גם שלושה ימים (כלומר, אפשר להכין מראש).
ואפשר להכין גם עוד דברים מקפה, עם קפה, כאן.
המצרכים:
100 גרם שוקולד לבן
200 גרם שוקולד חלב
מיכל שמנת מתוקה
מקל וניל
חצי כוס אספרסו (או כפית נס קפה ו3 כפות מים רותחים)
ההכנה:
שוברים את השוקולדים לקוביות או חתיכות קטנות ושמים בכלי נפרד כל שוקולד. מוזגים את השמנת לקלחת ומבשלים עם מקל וניל חצוי לאורכו. מביאים לרתיחה איטית (זה נועד למצות את טעם הוניל לתוך השמנת). מגרדים את גרגרי הוניל לתוך השמנת ומעבירים לכלי עם סימון מידה כדי לחלק את השמנת שווה בשווה בין השוקולדים.
מערבבים היטב עד להמסה. את השוקולד הלבן מעבירים לצינון במקרר לפחות לארבע שעות. לשוקולד החלב מוסיפים את הקפה, או האספרסו, מערבבים היטב ומוזגים לכלי הגשה. מצננים במקרר. אחרי ארבע שעות מקציפים את תערובת השוקולד הלבן, ומזלפים מעל. אפשר לאכול מיד. אפשר לשמור במקרר וזה טעים גם אחרי שלושה ימים (מכוסה, כן).
לי יצאו שמונה כוסות קטנות שלטעמי מספקות הן בכמות והן בטעם. אבל אפשר לעשות זאת בכוסות גדולות יותר והחלוקה למנות בהתאם.
פינגבק: עוגת גבינה עם שוקולד לבן קפה ובישקוטים | בּוּבּעלֶ'ה