הבן שלי חולה וזה מאלץ אותנו לבקר המון במחלקה מסויימת בתל השומר. אחרי שני ביקורים הגעתי למסקנה שאני חייבת להביא לבחורות המקסימות שם, משהו טעים. לא שוחד, לא צריך, הן נחמדות בכל מקרה. כמובן שיכולתי להכין קאפקייקס שכבר התמחיתי בהכנתם אבל היה לי איזשהו דחף לטופי (ויש האומרים שהיו באוויר תשדורות טלפתיות שכללו בתוכן טופי) ועשיתי חיפושים אינסופיים כמעט בעזרת גוגל.
מצאתי כל מיני דברים שלא דיברו אלי עד שנפלתי על הפוסט הזה והרגשתי שככה צריך להראות מה שאני רוצה. אלא מה, שונאת מתכונים עם מידות אמריקאיות. כוס חמאה? ספל שוקולד? מן הסתם, יש כמה יודעי דבר שיכולים לתרגם את זה, ואפילו אני אצליח אם אתאמץ, אבל בינינו, אני עצלה מידי. אז חיפשתי עוד קצת ומצאתי את העוגה הזאת, בעל השולחן, ועכשיו יכולתי להתקדם.
את הבצק הפריך של העוגה, החלפתי בבצק שכבר עשיתי בעבר. אני נוהגת לקצר תהליכים, בשיטה שמצאתי בבלוג ביסים, ולדעתי זה יוצא ממש טוב. בהתחלה השתמשתי בתבנית פיירקס 20X30, אבל לא אהבתי שהממתקים בשוליים לא יצאו ישרים, אז השתמשתי ברינג (רינג זה עגול, איך קוראים למרובע?) בגודל 28X28 ואז יצאו קוביות ישרות קצת יותר נמוכות.
שתי הגרסאות יצאו טעימות, אם כי אני מעדיפה את הגרסה של 20X30, אבל ברינג בעל דפנות ישרות. במילוי הטופי, החלפתי את השוקולד המריר בשוקולד לבן. רציתי שהטופי ישאר בהיר ובצבע קרמל, ובמקום בננות השתמשתי בקשיו טבעי.
סידרתי את זה בשכבות, בתבנית (גרסה ראשונה) וברינג (?) מלבני (בגרסה השניה), ואפיתי 15 דקות בחום בינוני.
כציפוי הכנתי גנאש שוקולד מריר ושמנת מתוקה, ששפכתי על העוגה מיד כשהוצאתי אותה מהתנור.
את כל זה קיררתי במשך כמה שעות ואז חתכתי לקוביות וסידרתי בעטרות נייר.
הבאתי קופסה לפקידות הקבלה המקסימות וגם לאחיות הנפלאות וכולן התמוגגו וביקשו את המתכון.
כשהבאתי את המתכון, הן אמרו שזה נראה מסובך ושעדיף שאני אכין עוד.
לדעתי זה ממש לא מסובך. אולי קצת דורש השגחה, הקטע של הפיכת הסוכר לקרמל, אבל כל השאר ממש פשוט.
ממתק טופי שוקולד
שכבה ראשונה:
140 גרם חמאה
150 גרם קמח
3 כפות קקאו
100 גרם אבקת סוכר
ביצה
ממיסים חמאה במיקרו. מנפים ביחד קמח, קקאו ואבקת סוכר, ומערבבים לתוך החמאה. מוסיפים את הביצה ומשטחים בתבנית 20X30. מצננים במקרר ומחממים תנור ל-180 מעלות.
שכבה שניה:
1 כוס סוכר
¼ כוס שמנת מתוקה
60 גרם חמאה
200 גרם שוקולד לבן
2 ביצים
150 גרם קשיו קצוץ (לא טחון)
מחממים שמנת מתוקה במיקרו, ומניחים אותה בקרבת הגז, מוכנה להכנס לקרמל. מחממים מחבת כבדה ושופכים לתוכה את הסוכר. ממיסים לקרמל תוך ערבוב. כשכל הסוכר נמס וקיבל צבע יפה, מוסיפים לו את השמנת החמה, בזהירות ומערבבים. הכל מבעבע ומערבבים היטב. מכבים את האש. ממיסים חמאה ושוקולד לבן במיקרו ומערבבים לתוך הקרמל. מצננים מעט. טורפים את שתי הביצים ומוסיפים ומוסיפים אותם בטריפה מהירה לתוך הקרמל. זהירות מלהוסיף אותם לקרמל בעודו רותח, שלא נקבל חביתה. מוציאים את התבנית עם בצק השוקולד מהמקרר ושופכים את הקרמל בתוכה. מפזרים מעל את הקשיו ואופים 15 דקות.
שכבה שלישית:
150 גרם שוקולד מריר
¾ כוס שמנת (יתרת המיכל)
ממיסים את השמנת עם השוקולד. מערבבים היטב לתערובת אחידה. שופכים מעל הקשיו מיד כשמוציאים מהתנור. מצננים ומכניסים למקרר לפחות לשמונה שעות.
לאחר הצינון, חותכים לקוביות בסכין חדה ומניחים בעטרות נייר. אם רוצים להכין מראש כמה ימים, אפשר להכין ולהקפיא. אבל זה טעים גם מיד כשמוציאים מהפריזר כי זה לא ממש קופא.
פינגבק: עוגת מוס שוקולד אפויה | בּוּבּעלֶ'ה
הקשיו אמור להיות קלוי?
לא קלוי
הייתי בחוץ אז קיצרתי. הקשיו, לא קלוי. הוא נאפה בתנור עם הטופי.
זה אסון. כמה שזה נראה טעים.
באמת אסון למותניים. אני מכינה ומחלקת כדי לא להתפתות.
נראה פשוט מצוין!
תודה, וזה ממש טעים.