מיני רולדות מצוירות במילוי גנאש שוקולד לבן ופיסטוק

Painted Mini Rolls filled with pistachio and white chocolate ganache

מיני רולדות מצויירות במילוי גנאש פיסטוק ושוקולד לבן

כשנכנס לי רעיון לראש אני מוכרחה ליישם אותו. בדרך כלל כשזה נוגע לבישול או אפיה אני מדמיינת איך המשהו הזה אמור להראות ואיך הטעם שלו אמור להיות בפה שלי. בגלל זה אני הרבה פעמים מתאכזבת במסעדות. אני קוראת ביקורת אוכל, מפנטזת על המנה ואז זה ממש לא מה שדמיינתי. כלומר, פעם הייתי קוראת ביקורות על מסעדות. הפסקתי.

Painted Mini Rolls filled with pistachio and white chocolate ganache

פיסטוק

בכל אופן, לפעמים הטעם זה לא האישיו. אני רוצה מראה מסויים וחייבת שזה יצא איך שראיתי את זה בעיני רוחי (ממש ככה). הרבה פעמים זה לא יוצא. לפעמים אני מוותרת על הקטע של המראה אם זה יוצא ממש טעים. אבל הפעם, הרגשתי שאני חייבת להתעקש על איך שזה נראה, לא יודעת למה.

Painted Mini Rolls filled with pistachio and white chocolate ganache

פיסטוק טחון

את עניין הרולדות המצויירות, גיליתי לא מזמן, באופן מקרי. חיפשתי מתכון, גלשתי באינטרנט, הגעתי ליוטיוב, ראיתי סרטון של מישהי ברזילאית והתלהבתי מהרעיון. אבל לא היה שם מתכון. אז המשכתי לחפש וגיליתי עוד כמה סרטונים, וניסיתי את המתכון של אחד מהם, לא של הרולדה, אלא של התערובת לציור. לא היה מוצלח כל כך, אבל המשכתי לבדוק. המתכון של הסרטון השני נראה דוקא בסדר אבל חיפשתי עוד ומצאתי את זה, וניסיתי ויצא מצויין. כלומר, הכנתי רולדה מצויירת והציור הוטמע בתוך העוגה בצורה יפה ממש. אז היה מתכון לציור.

Painted Mini Rolls filled with pistachio and white chocolate ganache

מחית פיסטוק

לגבי הרולדה, השתתפתי פעם בסדנה עם השף אלון גולדמן והוא נתן לנו שם מתכון לעוגה בסיסית. כמובן שהוא שקל את החלמונים והחלבונים וגם אני עשיתי זאת בפעמים הראשונות, אבל הגעתי לחישוב שלפי ביצים שלמות וכבר ניסיתי את זה מספיק פעמים בשביל לדעת שזה עובד ממש טוב.

עכשיו, הגענו לקטע של המיני-רולדה. כלומר, הכנתי רולדה מצויירת, מילאתי בקרם והקטע הטוב פה, שבגלל שאין קרם מבחוץ, נורא קל לשנע אות העוגה. עוטפים בניילון נצמד וזהו. אלא שאני רציתי מיני-רולדות ובשביל זה הייתי צריכה שהרולדה תהיה ממש דקה וגם לא תקרע וגם תתגלגל יפה. בנסיון הראשון הכנתי כמות קטנה יותר מהרגיל של בלילה אבל זה יצא עבה מידי. ניסיתי שוב. הנסיון השני הצליח מעל ומעבר. אחרי כמה נסיונות, יצרתי תהליך זרימה שעובד ככה:

Painted Mini Rolls filled with pistachio and white chocolate ganache

מחית פיסטוק מול מחית "פיסטוק"

מתחילים בהכנת המילוי. גנאש כמובן. צריך להמיס שוקולד עם שמנת וחמאה ולתת לזה להתקרר. אחר כך מכינים מחית פיסטוק ומוסיפים לגנאש. (את מחית הפיסטוק הכנתי לבד, כי המוכנה שקניתי, הכילה יותר שקדים וצבע מאכל מאשר פיסטוק).

Painted Mini Rolls filled with pistachio and white chocolate ganache

מחית "פיסטוק" קנויה

לפני שמכינים את הרולדות, מדליקים את התנור לחום של 180 מעלות, כי זמן האפיה הוא בין שש לשבע דקות והתנור חייב להיות חם. עכשיו מכינים את בלילת הציור. מחלקים אותה לקערות כמספר הצבעים שרוצים אבל לא להגזים. אני הלכתי על ורוד וירוק שזה יפה וגם מתאים לפיסטוק. ממלאים שקית זילוף קטנה (נראה לי שאפשר גם שקית אוכל) וחותכים בקצה חור קטנטן.

Painted Mini Rolls filled with pistachio and white chocolate ganache

Painted Mini Rolls filled with pistachio and white chocolate ganache

Painted Mini Rolls filled with pistachio and white chocolate ganache

גוזרים נייר אפיה לגודל שיתאים לתבנית. התבניות שלי בגודל 30X30 והבלילה של הרולדה מותאמת לגודל הזה. בגלל שהכמות פה מדוייקת, לא הייתי מנסה את הכמות הזאת על תבנית יותר גדולה או קטנה יותר. צריך לחשב כמויות מחדש.

Painted Mini Rolls filled with pistachio and white chocolate ganache

שפיץ קצף

אפשר לצייר על נייר האפיה בטוש ואז להפוך אותו עם הציור כלפי התבנית. אפשר לצייר חופשי על הנייר בלי דוגמה מצויירת מראש, כמו שעשיתי כאן. בכל מקרה, צריך לרסס את הנייר בקצת שמן כדי לוודא שהרולדות יצאו עם הציור בשלמותן. אם אתם כותבים משהו, תזכרו שצריך לכתוב את זה בכתב ראי.

Painted Mini Rolls filled with pistachio and white chocolate ganache

קיפול תערובת העוגה

אחרי שציירנו על הנייר, בשתי תבניות האפיה מכניסים אותן למקפיא. ההקפאה תגרום לכך שהציור לא ימרח כשאנחנו מפזרים מעליו את הבלילה.

מכינים את בלילת הרולדה, ואז מוצאים את שתי התבניות עם הנייר המצוייר מהמקפיא. כדי לא לטעות בכמויות, העברתי כף-כף של בלילה לשתי התבניות ביחד. אופציה שניה זה להעביר את הבלילה לכלי עם מידות ולחלק בדיוק לחצי בין שתי התבניות (לטעמי יותר מידי כלים מלוכלכים). מפזרים את הבלילה בזהירות על הנייר בעזרת כף או ספטולה ומוודאים שכל הפינות מכוסות, בזהירות כי זה ממש דק.

Painted Mini Rolls filled with pistachio and white chocolate ganache

לפני קילוף נייר אפייה

עכשיו מכניסים את התבנית הראשונה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ומחכים שש-שבע דקות. לא הולכים לשום מקום ולא עונים לטלפון אם הוא מצלצל, זה קריטי. אם לא בטוחים, אפשר לגעת בזהירות בעוגה. אם זה קפיצי ולא נדבק זה מוכן. מוציאים את התבנית בזהירות, זה חם, מניחים על משטח ומפזרים אבקת סוכר על פני העוגה למניעת הדבקות. הופכים את העוגה על נייר אפיה ומקלפים את הנייר מהעוגה בזהירות. מניחים את הנייר שקילפנו על העוגה והופכים חזרה.

Painted Mini Rolls filled with pistachio and white chocolate ganache

מגלגלים את הרולדה

מורחים ריבה ואז גנאש מעליו משני הצדדים של העוגה ומשאירים מרווח באמצע. אפשר לחתוך את העוגה באמצע לפני הגלגול ואפשר אחרי. מגלגלים את שני הצדדים לרולדות (כמו ספר תורה), ומניחים במקרר.

עכשיו, חוזרים על כל התהליך עם התבנית השניה אותה מכניסים לתנור שלא כיבינו. בגלל שהבצק ממש דק, העדפתי לגלגל אותו מיד ולא לתת לו להתייבש, בהמתנה לעוגה השניה.

Painted Mini Rolls filled with pistachio and white chocolate ganache

עוד רולדה

נותנים לארבעת הגלילים להתקרר כשעה. חותכים כל גליל לחצי ואז שוב לחצי כך שמכל גליל מתקבלות ארבע חתיכות, סה"כ שמונה מרולדה אחת, שש-עשרה משתיים. אם רוצים רולדות יותר קטנות אפשר לחתוך לשלוש ואז כל שליש לחתוך לשניים כך שמכל גליל יתקבלו שש רולדות סה"כ עשרים וארבע משתי הרולדות.

Painted Mini Rolls filled with pistachio and white chocolate ganache

חותכים באמצע

אחרי החיתוך, הנחתי כל מיני-רולדה בעטרת נייר מלבנית ועטפתי בצלופן. יצא שוס. חלק חילקתי בעבודה וחלק לקח הבן שלי לחלק לחבריו בכיתה. היתה הצלחה.

Painted Mini Rolls filled with pistachio and white chocolate ganache

כמו סושי

כאן, אפשר לראות עוד מתכונים עם פיסטוק.

Painted Mini Rolls filled with pistachio and white chocolate ganache

מיני רולדות עטופות ומוכנות לחלוקה

אני בחרתי למלא את הרולדות בגנאש פיסטוק בגלל האתגר, אבל קצפת, קצפת עם תותים, גנאש שוקולד, ריבה או כל מילוי שתאהבו יתאימו לכאן.

החומרים הדרושים:

לגנאש שוקולד לבן ופיסטוק:

150 גרם שוקולד לבן
1/4 כוס שמנת מתוקה
30 גרם חמאה

50 גרם פיסטוק
20 גרם חמאה רכה
2 כפות אבקת סוכר

ממיסים שוקולד לבן עם שמנת וחמאה. טוחנים את הפיסטוק במעבד מזון לפירורים דקים ואז אז מוסיפים את החמאה ואבקת הסוכר. ממשיכים לטחון עד שנוצרת מחית במרקם של פלסטלינה. מוסיפים את מחית הפיסטוק לשוקולד הלבן ומערבבים היטב.

לבלילת הציור:

1 חלבון
25 גרם קמח לבן
25 גרם אבקת סוכר
25 גרם חמאה רכה
צבעי מאכל
שקיות זילןף

מערבבים היטב את המצרכים, ללא הצבע. מחלקים בקעריות על כמויות הצבעים שרוצים. מערבבים עם כמה טיפות צבע מאכל, ומכניסים לשקית זילוף. חותכים חור קטנטן בשקית ומזלפים על נייר אפיה את הציור הנדרש. מכניסים למקפיא.

לבלילת העוגה:

3 ביצים ועוד חלמון
75 גרם סוכר
30 גרם קמח לבן
30 גרם קורנפלור (או קמח תפוחי אדמה)
15 גרם קקאו

ריבה חמצמצה למריחה, אני השתמשתי בקיווי-מנגו

מחממים את התנוא ל 180 מעלות. מפרידים את הביצים, מקציפים חלבונים עם סוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קצף לבן ומבריק עם שפיץ הנוצר כשמרימים את המקצף מהקערה. מורידים את מהירות ההקצפה למינימום ומוסיפים את החלמונים ותמצית וניל. מנפים את שני סוגי הקמח והקקאו ומוסיפים לקערה. מקפלים עד קבלת תערובת אחידה. מוציאים את התבניות מהמקפיא ומחלקים ביניהן את הבלילה.
אופים את התבנית הראשונה, במשך 5 דקות, מוציאים בזהירות והופכים על מגבת. מקלפים את הנייר והופכים חזרה. מורחים ריבה ומעליה גנאש בשני הצדדים של העוגה ומגלגלים לכיוון האמצע. חותכים באמצע העוגה ליצירת שתי רולדות ומניחים במקרר. עכשיו מכינים את העוגה השניה באותה דרך. לאחר שיש לנו ארבע גלילות מוכנות, מקררים אותם כשעה במקרר. לאחר כשעה חותכים אותן לגודל הרצוי, וכמובן שומרים במקרר. לאחר כמה שעות הטעמים נספגים והרולדות טעימות יותר.

6 מחשבות על “מיני רולדות מצוירות במילוי גנאש שוקולד לבן ופיסטוק

    • כמו שרשום למעלה. 50 גרם פיסטוק, טוחנים במעבד מזון, מוסיפים 20 גרם חמאה ו2 כפות אבקת סוכר וממשיכים לטחון עד שנוצרת מחית חלקה במרקם של פלסטלינה.

כתוב תגובה למור לבטל

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.