רקיקי חמאה ButterMilk Biscuits

Buttermilk Biscuite

רקיקי חמאה

באופן תיאורטי אנחנו אמורים להיענות לצרכים של הילדים שלנו. כשהיינו ילדים וההורים שלנו סירבו לנו, חשבנו בלב: אנחנו לא נהיה ככה. אנחנו נהיה הורים יותר טובים, ניתן לילדים שלנו הכל ונעשה מה שיבקשו והם יהיו ילדים נהדרים. אבל אז באים הילדים שלנו, התובעניים הדורשים, הרוצים הכל כאן ועכשיו ובא לנו לדחוף אותם לאיזה ארון, שיהיה שקט. ואל נא תתקשרו ליצחק קדמן, אמרתי שבא לנו, לא אמרתי שאיזשהו ילד שלי שהה אי-פעם בתוך ארון.

P1040475

אבל יום אחד, עשוי לקרות משהו, כמו שקרה לנו והילד חולה. כל כך חולה שהוא גם לא ממש אוכל, והתרופה למחלה שלו גורמת  לו להרגיש כל כך רע, שהכל עושה לו בחילה. ומנסים בכל זאת, ומכינים דברים שהוא אוהב, וכל יום שואלים אותו מה בא לו, ועדיין הוא לא אוכל שזה מדאיג.

ופתאום משום מקום, הוא נזכר שכשהיה באמריקה, הוא היה עם אבא שלו במסעדת מזון מהיר בשם  Popey's  ואכל משהו שממש אהב, ובא לו על זה עכשיו. בכל זמן אחר, הייתי מנפנפת אותו כמובן (לא לארון, לא לדאוג) אבל עכשיו, כשהוא לא אוכל והוא רוצה?

חלב ושמנת עם מיץ לימון

חלב ושמנת עם מיץ לימון

P1040478

אז מה צריך לעשות?

כנראה שממש היה לו חשק לזה והוא חיפש באינטרנט ומצא מתכון. אחר כך גם אני חיפשתי כי היה שוב את הקטע הזה של מדידת חמאה בCups. ניסיתי להמיר מידות, חיפשתי בכל מיני אתרי ובלוגי בישול, כמה זה הקאפ הזה ולא ממש הגעתי למסקנה חד משמעית. בסוף מצאתי מתכון עם משקל וגרמים ויכולתי לגשת למלאכה.

P1040460

האמת, לא חשבתי שיצא מזה משהו. מדובר בבצק פריך, שעושים ממנו מעין לחמניות וחשבתי שזה די משונה. מסתבר שטעיתי, ובגדול.

עוד היה העניין הזה, עם ה-Buttermilk. החיפושים העלו שמדובר בחובצה, החלב שנשאר בעת חביצת החמאה. החובצה של היום היא לא חובצה אמיתית אלא מופקת באמצעות תרביות. גם במתכון וגם בויקיפדיה, הוצע להוסיף לכוס חלב כף לימון ובכך לדמות את החובצה. אני אמנם שקלתי לרגע לחבוץ חמאה אבל עצרתי בעצמי.

P1040461

יצאו מעין לחמניות פריכות שהולכות מצויין עם ריבה. אמנם, תוחלת החיים שלהן קצרה יחסית, אבל אפשר להכין אותן חצי שעה לפני ארוחת הבוקר או הערב, לא צריך לחכות או להתפיח והן מופלאות בפשטותן.

P1040466

אחר כך עשיתי גם ניסויים עם גבינה צהובה וגם קינמון וסוכר, לא ביחד כמובן ויצא מעולה. את הרקיקים עם הגבינה הצהובה עשיתי קטנים, כמו עוגיות ולדעתי הן מעולות ליד בירה.

P1040467

המצרכים:

2 כוסות קמח
1 כף סוכר
1.5 כפית מלח
1.5 כפית אבקת אפיה
0.5 כפית סודה לשתיה
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
0.5 כוס חלב
0.25 כוס שמנת לקצפת
כף מיץ לימון
20 גרם חמאה מומסת לבירוש

ההכנה:

מחממים תנור ל 200 מעלות.

מוזגים לכוס חלב, שמנת ומיץ לימון ומניחים לעמוד כעשר דקות. מערבבים יבשים בקערה, מוסיפים את החמאה החתוכה ומפוררים בידיים עד לקבלת פירורי חמאה וקמח. מוסיפים את ה"חובצה" שהכנו ומערבבים במזלג עד לקבלת בצק הומוגני. לא לערבב יותר מידי.

מרדדים על משטח מקומח, לעובי של כסנטימטר קורצים עיגולים ומניחים בתבנית על נייר אפיה, כך שלא יגעו זה בזה. לא צריך מרווח גדול מאוד. אופים כ15-20 דקות עד שהרקיקים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומברישים בחמאה מומסת, כל עוד הם חמים. מגישים ואוכלים פושר.

מתקבלים כ-24 רקיקים תפוחים.

אם נשארים רקיקים, יש לשמור אותם בקופסה אטומה וכדאי לחממם קצת בטוסטר-אובן לפני שאוכלים, אבל לא נשאר.

שידרוגים:
מרדדים לעובי של חצי סנטימטר, מפזרים גבינה צהובה מגוררת. חשבתי גם על זיתים אבל לא ניסיתי. מקפלים את הבצק מעל הגבינה ומרדדים מעט. קורצים עיגולים קטנים, כמו עוגיות.
אופציה מתוקה יותר, מערבבים סוכר עם מעט קינמון בקערית, ואחרי בירוש החמאה, טובלים כל רקיק בתערובת.

הנער אהב את גרסת הגבינה הצהובה. אני חיסלתי כמה רקיקים עם ריבה ליד הקפה בשבת בבוקר. היה שווה.

P1040482

P1040484

עם גבינה צהובה

עם גבינה צהובה

עם קינמון וסוכר
עם קינמון וסוכר

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “רקיקי חמאה ButterMilk Biscuits

  1. פינגבק: טארט שוקולד במילוי קרם ערמונים | בּוּבּעלֶ'ה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s