מקס* עם תותים וקצפת

 

 

לפני חנוכה קניתי שתי תבניות של וילטון, אחת של דונאטס והשניה של מיני דונאטס. יצא שבחנוכה לא השתמשתי בתבניות. הכנתי סופגניות רגילות וסופגניות תפוחי עץ והתבניות שחיכו עמדו לעבור לאפסון עד חנוכה הבא. אבל כשהחזקתי את התבנית ביד חשבתי שאם אמלא את שקעי המיני-דונאטס עד למעלה, אקבל מעין מיני-קאפקייקס-סברינות (ומעתה והלאה יקראו מקס). כלומר, לא ידעתי שזה יצא ככה, אבל עכשיו אני יודעת.

Strawberries

תותים

בכל אופן, היו לי תותים וחשבתי שאכין קצפת, ודימיינתי את הקצפת והתותים, כי הדמיון תמיד עובד אצלי בענייני אוכל (כבר כתבתי על זה). אז לקחתי עשרה מהתותים הכי יפים וחתכתי אותם לקוביות כך שיש לי לפחות 24 חתיכות יפות ועגולות ועוד קוביות. פיזרתי עליהם סוכר וברנדי ונתתי להם לנוח.

Strawberries

תותים, תותים

אחרי זה הכנתי את הבלילה של הקאפקייקס שבגדול התבססה על מתכון של קאפקייקס שלקחתי מפה אבל די שיניתי אותה. הכנסתי אותה לשקית ניילון שחתכתי חור בקצה, כי תכל'ס זה ממש נוח לזלף את הבלילה לשקעים בתבנית בלי ללכלך מסביב.

batter

בלילה

את התבנית ריססתי בספריי שמן ואז זילפתי את הבלילה לשקעים.

מהכמות הזאת יוצאים 24 מקס חמודים והצטערתי שיש לי רק תבנית אחת. אבל לא נורא. אפיה כ-15 דקות בחום 175 מעלות ואז להוציא מהתנור, לחכות כמה דקות, לשחרר בזהירות, לנקות עם מגבות נייר, לרסס שמן, לזלף בלילה (חייבת עוד תבנית, כאמור) ולאפות עוד נגלה.

בלילה מוכנה לזילוף

בלילה מוכנה לזילוף

אחרי שהמקס (מיני-קאפקייקס-סברינה) התקררו, מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה.

לפני אפיה

לפני אפיה

עכשיו אפשר היה להרכיב את המקס החמודים האלה.

הרטבתי כל מקס בנוזל של התותים עם הברנדי. הכנסתי  בכל שקע  שתי קוביות תות כשהיפה מעל ואז זילפתי פרחים מסביב. ממש התאפקתי לא לתת ביס וצילמתי.

אחרי אפיה

אחרי אפיה

אחר כך טעמתי.

אחר כך הבן שלי טעם.

מקס

מקס

אחר כך ארזתי שתי קופסאות עבור האחיות והפקידות במחלקה כי הבן שלי בא לטעום שוב ואחר כך עוד פעם.

אחר כך ערבבתי את התותים שנשארו עם שאריות הקצפת ואכלתי.

מקס עם תות

מקס עם תות

מקס עם תותים וקצפת

מקס עם תותים וקצפת

מיני-קאפקייקס-בצורת-סברינה עם תותים וקצפת:

המצרכים:

לבלילה
1/3 כוס שמנת מתוקה
כף מיץ לימון
60 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
גרידת קליפה של חצי לימון
3/4 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה

2/3 מיכל שמנת מתוקה
כף אבקת סוכר
טיפות אחדות תמצית וניל (לא חובה)
5-6 תותים יפים**
כף שטוחה סוכר
2 כפות ברנדי (או ליקר כלשהו)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 175 מעלות צלזיוס.חותכים את התותים לקוביות, מפזרים עליהם סוכר וברנדי ומניחים. שופכים 1/3 מיכל שמנת מתוקה לקערית ומוסיפים כף מיץ לימון. מקציפים במיקסר (לא חובה, אפשר במטרף ידני, קצת יותר קשה) חמאה עם סוכר. מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל. מנפים את הקמח עם אבקת האפיה והסודה לשתיה ומוסיפים למערבל ומיד מוסיפים את השמנת. מפסיקים מיד כשהעיסה נראית אחידה.

מרססים בספרי שמן תבנית של מיני-דונאטס***.

מעבירים את העיסה לשקית זילוף ומזלפים בכל שקע, עד לקצהו, כולל כיסוי הבליטה שיוצרת את החור בדונאטס. אופים כ-15 דקות עד שהחלק העליון מזהיב. מוציאים מהתנור, לא מכבים אותו וממתינים כמה דקות כדי לא לשרוף את האצבעות. משחררים את המקס מהתבנית (הן השתחררו בקלות), מנקים אותה בעזרת מגבות נייר ומרססים שוב בספרי שמן.

מזלפים את יתרת הבלילה. ומכניסים לתנור ל- 15 דקות.

מוציאים, משחררים, מצננים.

מזלפים מהסירופ שנוצר בתותים על כל מקס ותוקעים בשקע קוביות תות.

מזלפים פרחי קצפת ומצננים לפחות שעתיים לפני שאוכלים.

*מקס: מיני-קאפקייקס-סברינה

**אני יודעת שכתבתי בהתחלה עשרה תותים, אבל זה בשביל לאכול עם קצפת מה שנשאר.

*** גם אם אין לכם תבנית שקעים של מיני דונאטס, תבנית שקעים של מיני קאפקייקס תצלח בהחלט. ממלאים את השקעים עד 2/3 מגובהם. אופים באותה צורה. אחרי שמצטנן עושים חתך קטנטן עם סכין ודוחפים פנימה קובית תות. ואז שמים תות מעל ומזלפים פרחי קצפת מסביב.

מיני קאפקייקס אפויים

מיני קאפקייקס אפויים

מיני קאפקייקס עם תותים

מיני קאפקייקס עם תותים

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s