אחת הפשטידות האהובות עלי היא פשטידת תירס שטעמתי אצל דודתי שושנה, אחות אימי. לא יודעת מה המקור שלה וכיוון שזה היה לפני המון שנים, אז לא בטוח שהיא תזכור אבל היא די פשוטה להכנה. מכינים קרם בשאמל, מוסיפים לתוכו ביצה טרופה, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מוסיפים קופסת תירס בלי הנוזלים, שופכים לתבנית משומנת ואופים. פשוט, קל להכנה וממש טעים.
כשהוכרז שחומר הגלם בפרוייקט כחומר-ביד-הבלוגר לחודש דצמבר הוא תירס, חשבתי דוקא על פאי גבינה שהתחתית שלו עשויה מקורנפלקס. למרות שהוא יצא טעים למדי (פאי גבינה בציפוי קריש לימון) לא כל כך הצלחתי עם קריש הלימון (למון-קארד) והחלטתי לחזור על הניסוי בפעם אחרת (אולי כשחומר הגלם יהיה גבינה או לימון). בינתיים הזמן עבר וקריאה נוספת של ההנחיות גילתה שאפשר גם מאפה מלוח אז חשבתי על בצק פריך מקמח תירס, ומחשבה נוספת העלתה באוב את הפשטידה של דודה שושנה ומכיוון שאני אוהבת מנות קטנות, הוחלט על מיני-קיש-תירס בתבנית סטנדרטית של 12 קאפקייקס.
אז הכנתי בצק פריך שמתבסס על רקיקי החמאה, אבל החלפתי חצי מכמות הקמח הלבן בקמח תירס. הבצק התחלק בדיוק ל-12 קלתיות, נעטף בניילון נצמד ונשלח לנוח במקרר בזמן הכנת המילוי. בפעם הראשונה שהכנתי, רידדתי את הבצק ואז הנחתי בתבנית. בפעמים הבאות ויתרתי על הרידוד ופשוט הכנסתי כדור בצק לתבנית ועיצבתי אותו עם האצבעות.
קרם בשאמל זה קרם בסיסי מהמטבח הצרפתי, שמכינים מחמאה, קמח וחלב וסמיכותו נקבעת על ידי היחסים בין המצרכים. אז המסתי חמאה, הוספתי קמח שנספג בחמאה המומסת, ומיד הוספתי את החלב תוך ערבוב מתמיד במטרפה. כשהקרם מגיע לסמיכות הרצויה (אפשר להבחין שהוא סמיך כמו דיסה גם בבועות הקטנות שצצות אם מפסיקים לטרוף לרגע), מכבים את האש, מוסיפים מלח ופלפל וקצת אגוז מוסקט (קרם בשאמל מאוד אוהב אגוז מוסקט) וטועמים. אם הטעם משביע רצון אפשר להוסיף ביצה טרופה תוך טריפה מהירה לתוך התערובת ואז את התירס.
אין לי מושג למה מתבלים את הקרם רק בסיום ההכנה אבל אלה ההוראות ומעולם לא סטיתי מהם. אם מישהו יודע הוא מוזמן להאיר את עיני. בכל אופן נותנים למילוי להצטנן. את כל זה אפשר להכין גם יום קודם, למשל אם מארחים ורוצים לפזר את העבודה. במקרה כזה, מאפסנים גם את המילוי במקרר.
לפני האפיה, מחממים תנור ל 180 מעלות. ממלאים את המילוי בקלתיות, מפזרים גבינה צהובה מגוררת מעל ואופים 30 דקות.
אוכלים פושר עד קר ואפילו שהייה של כמה שעות במקרר לא פגעה בטעם (או שהייתי ממש רעבה).
למסיבת פרידה בעבודה וגם למפגש עם בלוגריות מהממות הכנתי את הכמות בתבנית של 24 מיני קאפקייקס ויצא גם מעולה.
אפשר למצוא עוד מתכונים מדהימים מתירס כאן.
מיני קיש תירס
המצרכים:
בצק פריך
1/3 כוס חלב
1כף מיץ לימון
1/2 כוס קמח לבן
1/2 כוס קמח תירס
3/4 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
מילוי תירס
30 גרם חמאה
2 כפות קמח
כוס חלב
1 ביצה
קופסת תירס קטנה (340 גרם, משקל מסונן 285 גרם)
50 גרם גבינה צהובה מגוררת (אפשר צ'דר, גאודה או סתם עמק)
מלח, פלפל ואגוז מוסקט
אופן ההכנה
מתחילים עם הבצק. מוזגים את 1/3 כוס החלב לקערית, או כוס רגילה ומוסיפים מיץ לימון. מערבבים את כל חמרי הבצק היבשים בקערה גדולה ונוחה לערבוב. מוסיפים את החמאה החתוכה ומפוררים אותה בתוך הקמח עד שמתקבלת תערובת פירורית. יוצקים את החלב שבינתיים הפך למין יוגורט לתוך הקמח ומערבבים עם מזלג עד לקבלת בצק רך.
מרססים בספריי שמן תבנית של 12 קאפקייקס (או 24 מיני-קאפקייקס) מחלקים את הבצק ומסדרים אותו בתוך התבניות. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר.
עכשיו מכינים את הבשאמל. ממיסים חמאה בסיר על אש בינונית. מוסיפים את הקמח ומערבבים ואז מוסיפים את החלב תוך כדי טריפה. ממשיכים לטרוף על האש עד שהתערובת מסמיכה ונזהרים שהיא לא תרתח או תיחרך. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומורידים מהאש. טורפים את הביצה ומוסיפים אותה בטריפה לתוך הקרם ואז מוסיפים גם את התירס. מצננים את התערובת לדרגת פושר לפחות. אפשר לקרר לגמרי במקרר עד כשעה וחצי לפני ההגשה.
מחממים תנור ל 180 מעלות. ממלאים את קלתיות הבצק הלא אפויות בתערובת התירס ומפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת. אופים כ-30 דקות, עד שהבצק מזהיב, המילוי מתייצב והגבינה משחימה מעט.
הכי טעים לאכול חמים עד פושר. אפשר קר. אפשר לשמור במקרר ולחמם שוב בטוסטר -אובן מספר דקות.
מכורה לפשטידת תירס. נראה מעולה!
תודה:-)
היה טעים!
🙂
ויאללה – תצטרפי לאחוות מכורי הלמון-קרד! העוגה נשמעת כיפית 🙂
אני מתכוונת לנסות שוב, אם כי קניתי פטל…
הפעם אני יכולה להעיד בעצמי שהיה פשוט מצוין!
תודה. שמחה שאהבת:-) למרות שעם כל הרעיונות האחרים זה היה די בנאלי.