לכבוד פורים, ארגנו באתר מנטקה, משחק גמד-ענק. נעשתה הגרלה בין הנרשמים וכל אחד קיבל שם של משתתף אחר, עם פירוט של העדפות. קיבלתי חבילה מקסימה מטלי, עם עוגיות שוקולד, קרקרים וחותכנים צבעוניים בצורת פרח.
אני שלחתי בחבילה, קרקרים (מוטיב חוזר), את העוגיות שהמתכון שלהם פה, ומחזיק סירים מסיליקון. ביקשתי משחף, שתצלם לי את החבילה כי אני לא הספקתי ולכן יש כאן תמונות של המוצר המוגמר.
קראתי לעוגיות האלה "רביולי" כי הכנתי אותם כמו שמכינים רביולי. מרדדים בצק פריך לעלה דק, מסדרים תלוליות של המלית על מחצית ממנו, במרווחים שווים. מכסים עם מחצית הבצק הריקה וקורצים עוגיות עם חותכן רביולי ששוליו עבים ומשוננים.
החותכן יוצר דוגמה נאה וגם סוגר את שולי הבצק.
הבצק הפריך, מבוסס על בצק עוגיות מהספר שבתות וחגים של מיקי שמו.
הוא טעים וממש קשה להתאפק מלאכול אותו.
המלית שלי היא שוקולד אבל בהחלט אפשר לגוון. שקלתי להכין את העוגיות עם מילוי פרג ואולי עוד אעשה זאת.
גם את טעמו של הבצק אפשר לשנות. אני הוספתי לו קינמון, אבל גרידת תפוז או לימון תשנה אותו לעוגיה אחרת. אופים את העוגיות כ-15 עד 20 דקות.
הבצק נשאר בהיר ואחרי שהעוגיות מתקררות, טובלים אותן באבקת סוכר. צריך לשמור אותן בקופסה אטומה במקום מוצל אבל הן נגמרות ממש מהר.
לעוגיות:
125 גרם חמאה
100 מ"ל (½ גביע) שמנת חמוצה 9%
2 חלמונים
כפית תמצית וניל
210 גרם (כוס וחצי) קמח לבן
½ כפית אבקת אפיה
כף סוכר
קורט מלח
כפית קינמון
למילוי:
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
הכי נוח במעבד מזון אבל אפשר גם ידני. מערבבים את כל החומרים היבשים. אם במעבד מזון, מוסיפים את החמאה, השמנת, החלמונים והוניל ומעבדים בכמה פולסים עד שנוצר כדור בצק. אם ידני, מפוררים את חמאה בתוך החומרים היבשים ואז מוסיפים את החלמונים, השמנת והוניל. לא מערבבים יותר מידי.
עוטפים בנילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו ומניחים להצטנן.
מוציאים את כדור הבצק מהמקרר, מקמחים משטח ישר ומתחילים עם שליש מהבצק. מרדדים לעלה דק. מניחים תלוליות שוקלד באמצעות כפית, על מחצית מהבצק במרווחים של עוגיה. מקפלים את החצי השני מעל וקורצים עוגיות באמצעות חותכן של רביולי. השוליים שלו עבים ומשוננים ויוצרים דוגמה בעוגיה תוך שהם סוגרים את שולי הבצק. מחממים תנור לחום בינוני, 175-180 מעלות. מקפיאים את העוגיות כ- 10 דקות ואז אופים כ-15 עד 20 דקות. העוגיות צריכות להשאר בהירות.
מומלץ לטבול את העוגיות בתערובת של כחצי כוס אבקת סוכר עם כפית קינמון טחון.
וואו! זה נראה טווווב!
הן מעולות לדעתי. לי עצמי היה קשה להפסיק לבוא ולגנוב "רק" עוד אחת כל פעם 🙂