"רביולי" בצק חמאה קינמון במילוי שוקולד

IMG_5049-001

לכבוד פורים, ארגנו באתר מנטקה, משחק גמד-ענק. נעשתה הגרלה בין הנרשמים וכל אחד קיבל שם של משתתף אחר, עם פירוט של העדפות. קיבלתי חבילה מקסימה מטלי, עם עוגיות שוקולד, קרקרים וחותכנים צבעוניים בצורת פרח.

20140223_222315

אני שלחתי בחבילה, קרקרים (מוטיב חוזר), את העוגיות שהמתכון שלהם פה, ומחזיק סירים מסיליקון. ביקשתי משחף, שתצלם לי את החבילה כי אני לא הספקתי ולכן יש כאן תמונות של המוצר המוגמר.

20140223_220800

קראתי לעוגיות האלה "רביולי" כי הכנתי אותם כמו שמכינים רביולי. מרדדים בצק פריך לעלה דק, מסדרים תלוליות של המלית על מחצית ממנו, במרווחים שווים. מכסים עם מחצית הבצק הריקה וקורצים עוגיות עם חותכן רביולי ששוליו עבים ומשוננים.

20140223_234150

החותכן יוצר דוגמה נאה וגם סוגר את שולי הבצק.

P1050185

הבצק הפריך, מבוסס על בצק עוגיות מהספר שבתות וחגים של מיקי שמו.

P1050183

הוא טעים וממש קשה להתאפק מלאכול אותו.

P1050184

המלית שלי היא שוקולד אבל בהחלט אפשר לגוון. שקלתי להכין את העוגיות עם מילוי פרג ואולי עוד אעשה זאת.

P1050189

גם את טעמו של הבצק אפשר לשנות. אני הוספתי לו קינמון, אבל גרידת תפוז או לימון תשנה אותו לעוגיה אחרת. אופים את העוגיות כ-15 עד 20 דקות.

P1050190

הבצק נשאר בהיר ואחרי שהעוגיות מתקררות, טובלים אותן באבקת סוכר. צריך לשמור אותן בקופסה אטומה במקום מוצל אבל הן נגמרות ממש מהר.

IMG_5048

לעוגיות:

125 גרם חמאה
100 מ"ל (½ גביע) שמנת חמוצה 9%
2 חלמונים
כפית תמצית וניל
210 גרם (כוס וחצי) קמח לבן
½ כפית אבקת אפיה
כף סוכר
קורט מלח
כפית קינמון

למילוי:

200 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה

הכי נוח במעבד מזון אבל אפשר גם ידני. מערבבים את כל החומרים היבשים. אם במעבד מזון, מוסיפים את החמאה, השמנת, החלמונים והוניל ומעבדים בכמה פולסים עד שנוצר כדור בצק. אם ידני, מפוררים את חמאה בתוך החומרים היבשים ואז מוסיפים את החלמונים, השמנת והוניל. לא מערבבים יותר מידי.

עוטפים בנילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו ומניחים להצטנן.

מוציאים את כדור הבצק מהמקרר, מקמחים משטח ישר ומתחילים עם שליש מהבצק. מרדדים לעלה דק. מניחים תלוליות שוקלד באמצעות כפית, על מחצית מהבצק במרווחים של עוגיה. מקפלים את החצי השני מעל וקורצים עוגיות באמצעות חותכן של רביולי. השוליים שלו עבים ומשוננים ויוצרים דוגמה בעוגיה תוך שהם סוגרים את שולי הבצק. מחממים תנור לחום בינוני, 175-180 מעלות. מקפיאים את העוגיות כ- 10 דקות ואז אופים כ-15 עד 20 דקות. העוגיות צריכות להשאר בהירות.

מומלץ לטבול את העוגיות בתערובת של כחצי כוס אבקת סוכר עם כפית קינמון טחון.

מודעות פרסומת

2 מחשבות על “"רביולי" בצק חמאה קינמון במילוי שוקולד

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s