קוביות שוקולד מרשמלו

P1050224למזלי, נדמה לי שלמזלי, אני לא מנויה על ערוץ האוכל. לפעמים בשבת יוצא שמשדרים בלופ כל מיני תוכניות של ערוץ האוכל ואז אני לא מפסיקה לחשוב על אפיה ובישול ובעיקר מקנאה בכל האנשים האלה שחיים בכפר וקוטפים את הקישואים והתרד לארוחה הקרובה. בכל אופן, באחת התוכניות של לוריין פסקל, נתקלתי בקינוח שוקולד מרשמלו שנדבק לי איכשהו לזכרון.

P1050213

קצת לפני פורים, שאלה אותי אחת מחברותי לעבודה, מתי אכין משהו טעים שגם היא, שרגישה ללקטוז תוכל לאכול. מיד נזכרתי בלוריין פסקל ובמרשמלו והתחלתי בחיפושים. חיפשתי באתר שלה, וגם באתר של ערוץ האוכל ולא העליתי דבר. אז החלטתי לנסות ולקוות שאצליח.

P1050214

למרות שלא ממש זכרתי מה היה במתכון המקורי למעט שוקולד ומרשמלו, החלטתי לייצר שתי שכבות, כיוון שרציתי יותר ממתק מאשר קינוח, שיהיה נוח לקחת ביד ולהכניס לפה. השכבה הראשונה בסקוויטים שבורים או אפילו טחונים מעורבבים עם שוקולד שהומס עם שמנת פרווה.

P1050216השכבה השניה, שוקולד שהומס עם שמנת פרווה ולאחר מכן הומס בתוכו המרשמלו. קירור, הקפאה, חיתוך ולשמחתי, זה הצליח מעל למשוער.

P1050218

בשל הרגישות ללקטוז השתמשתי בשוקולד מריר, שמנת פרווה ומרשמלו.

P1050219

כדי לשמור על צורת הקוביות בעת החיתוך, חייבים להקפיא לפחות שעה. לאחר מכן אפשר לשמור במקרר, ובמזג אוויר נעים, הם נשארו כל הלילה מחוץ למקרר בתוך אריזות משלוחי המנות שהכנתי ונשארו טעימים. אבל זה נכון לפרווה.

P1050221

המצרכים:

לשכבת הביסקוויט:
100 גרם ביסקוויטים פטי בר
100 גרם שוקולד מריר
1/4 מיכל שמנת פרווה לבישול

לשכבת המרשמלו:
200 גרם שוקולד מריר
חבילת מרשמלו במשקל 180-200 גרם
1/4 מיכל שמנת פרווה לבישול
תבנית מרובעת 20X20

אופן ההכנה:

מתחילים עם השכבה הראשונה. ממיסים את השמנת עם השוקולד. מרסקים את הביסקוויטים ומוסיפים לתערובת. משטחים על פני התבנית בצורה ישרה ואחידה.
מכינים את השכבה השניה. ממיסים את השוקולד והשמנת בסיר כפול על אדים (באן-מארי) מוסיפים את המרשמלו ומערבבים עד שהמרשמלו נמס כולו. שופכים על פני השכבה הראשונה בזריזות, מנערים את התבנית ליישור ולהוצאת בועות האוויר ומאפסנים במקפיא לשעה. חובה להקפיא בשביל החיתוך.
חותכים בסכין חד, שנטבל במים רותחים, לקוביות בגודל שמתאים לכם. קוביות של 2.5 על 2.5 זה גודל נוח ונעים בהחלט. מניחים בעטרות נייר.
שומרים במקרר עד להגשה.
אם רוצים להכין מראש, אפשר להקפיא. אני הקפאתי שבועיים והטעם לא נפגם.

P1050222

אפשר להפוך את הממתק לחלבי, עם שמנת מתוקה. במקרה זה, אפשר גם להחליף את השוקולד בשכבה הראשונה לשוקולד לבן עם ביסקוויטים שוקולד.

P1050223

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s