בפורים חיפשתי מתכונים לקרקרים. מצאתי אחד בוואלה שעשה עלי רושם טוב (אין לי מושג למה) והכנתי אותו. היה איום ונורא. מלוח מידי. כף מלח? כף מלח? בכל אופן, לא זרקתי, הבאתי לעבודה וקיבלתי ביקורת בונה, לא שלא ידעתי קודם.
אז בשביל התיקון, עשיתי תיקון ויצא מעולה. הכנתי הרבה וקיבלתי מחמאות.
חברתי היקרה לימור שקיבלה משלוח מנות, שאלה אותי למה אין את המתכון בבלוג, והיו תירוצים למיניהם ואז גם הגיע פסח.
ונגמר פסח.
בדקות אלה משתרך תור מול מאפיות הפיתות וכל אנשי המופלטה מתארגנים למימונה.
אני החלטתי שצאת החג מתאימה בול לפרסום הקרקרים שלי.
ממש קל להכין אותם והם נאכלים ממש בקלות עם קצת קוטג' או ריבה.
קרקרים מבצק פריך עם בירה
המצרכים:
50 גרם חמאה קרה
150 גרם (כוס ועוד כף) קמח לבן – אפשר להחליף חצי כמות בקמח מלא
1 ביצה מופרדת
1/4 כוס בירה לבנה
1 כפית מלח
1 כף סוכר
20 גרם פרמזן מגורד (לא חובה)
פלפל שחור טחון, אבקת שום, כף שומשום, 2 כפות גרעיני חמניות לפיזור
אופן ההכנה:
מפוררים חמאה בתוך הקמח, מוסיפים את המלח והסוכר. מוסיפים את החלמון והבירה ומעבדים מעט ככל הניתן. מצננים לפחות חצי שעה במקרר.
אחרי חצי שעה, מחממים תנור לחום בינוני, 175 מעלות.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של קרקר, 3-4 מילימטר.
מעבירים את הבצק לתבנית שרופדה בנייר אפייה. מורחים בחלבון ומפזרים גרעיני חמניות, שומשום, אבקת שום ופלפל שחור. חותכים את הבצק לקרקרים עם גלגלת של פיצה.
לחילופין, אפשר לקרוץ קרקרים עם חותכן משונן, להעביר לתבנית על נייר אפייה, ואז למרוח בחלבון ולפזר את השומשום, החמניות, השום והפלפל השחור.
אופים כ-25 דקות עד שהבצק מזהיב, ומוציאים מהתנור. מצננים ומאפסנים בקופסה אטומה עד שבוע.
ורק תמונה שממחישה את אחד ממשלוחי המנות שלי:
היי
אפשר להחליף את החמאה בשמן או מרגרינה?אם כן אז בכמה?
הי שירה. המרת חמאה בשמן זה 85% בגרמים. כלומר 50 גרם חמאה זה 42.5 גרם שמן, בערך 40 מ"ל.
לגבי אם אפשר, לא ניסיתי אבל עשיתי בעבר בצק פריך עם שמן ויצא בסדר. כדאי לנסות.
וכמובן שאפשר במרגרינה או מחמאה באותו משקל של החמאה.