עוגת יום הולדת

P1050421

אני טובה בביצוע מטלות. דד-ליין (שמישהו אחר קבע) זה משהו שמניע אותי וטוב שכך, כי אחרת הבלוג הזה היה כנראה גווע. אבל יש את מנטקה ואת פרוייקט "כחומר" ויש חומר גלם חודשי. אל תתבלבלו. זה לא שאני לא מכינה אוכל, עוגות, פשטידות. זה לא שאני לא מצלמת את מה שאני מכינה, לפחות את המוצר המוגמר. אבל לכתוב פוסט? לא יודעת למה, אני לא מצליחה להגיע לזה.

זה לא שהעומס בעבודה גדול מידי (יש עומס, אם הבוס שלי קורא כאן, אבל לא יותר מקודם). כמות הביקורים בבית החולים פחתה משמעותית (פעם בשבועיים במקום פעמיים בשבוע). אבל איכשהו, אני מוצאת את עצמי גולשת בפייסבוק, מחפשת מתכונים, קוראת בלוגים ומשחקת בפארמוויל. אחרי שאני זורעת, קוצרת ועומדת במשימות אני מתעייפת והולכת לנוח מול הטלוויזיה.

אבל רגע האמת מגיע. מור שולחת התראות, וצריך לפרסם מתכון.

החודש הועמדה על הכן הבננה.

יחסי לבננה הוא אמביוולנטי. אני יכולה לאכול אותה כמות שהיא אבל לא ממש מרגישה צורך. אני קונה כמובן, כדי שהילדים (לא משנה בני כמה הם, כן?) יאכלו. הם מצידם נותנים לבננות להגיע למצב של: "זה רקוב, אמא, זה לא דבש", אבל לא אוהבים עוגת בננות. גם אני לא במיוחד. מצד שני, גלידת בננה, עם ציפוי שוקולד זה אחד הדברים הטעימים שיש (צריך מגנום בננה בציפוי שוקולד חלב).

אבל כיוון שבחודש אפריל חל יום ההולדת שלי, החלטתי להכין עוגת יום הולדת עם בננה. וגם עם שוקולד, כי שוקולד הולך מצויין עם בננה.

העוגה מורכבת ממספר שכבות.

השכבה הראשונה: מרנג עם שוקולד ובננה צ'יפס מרוסקים. מהמקצפת הכנתי גם נשיקות שעם חלקן קישטתי את העוגה אבל רובן נאכלו כי הן היו ממש טעימות ולמען האמת מגיע להן פוסט משלהם (נשיקות שוקולד בננה) שאני מקווה שעוד יגיע.

שוקולד עם בננה צ'יפס

שוקולד עם בננה צ'יפס

תחתחת מרנג ונשיקות

תחתית מרנג ונשיקות

השכבה השניה: קרם בננה עשוי על בסיס חלב וביצים, כמו פטיסייר אבל הוספתי לו תמצית בננה, שאפשר להשיג בחנויות מתמחות.

קרם בננה

קרם בננה

השכבה השלישית: מחית בננות מקורמלת עם סוכר ומעט שמנת מתוקה.

בננות מקורמלות

בננות מקורמלות

השכבה הרביעית: ספוג שוקולד שהוכן מקורנפלור ושקדים כי היינו בפסח, ואותו הספגתי בליקר בננות.

ספוג שוקולד

ספוג שוקולד

השכבה החמישית: מוס שוקולד, בלי בננות.

מוס שוקולד

מוס שוקולד

ולקישוט: פרחי קרם בננה ונשיקות.

נשיקות

נשיקות

העוגה יצאה יפיפיה, וגם טעימה ולמרות כל השכבות, זה לא מידי מסובך להכין אותה. צריך בעיקר זמן, ואת זה היה לי דוקא בשפע (חופשת הפסח). חשוב גם סדר ההכנה. קודם כל מכינים את קרם הבננה ומקפיאים אותו לפחות שמונה שעות (לילה). אחר כך מכינים את המרנג והספוג שצריכים להצטנן ואת מחית הבננות. את מוס השוקולד מכינים אחרון ומיד עם סיום הכנתו מרכיבים את העוגה. ואז היא חייבת להיות במקרר לפחות 4 שעות.

להרבה אנשים היו רעיונות עם בננות, אז שווה לבדוק.

P1050417

 

עוגת שכבות בננה שוקולד

המצרכים:

שכבה ראשונה- מרנג שוקולד בננה:

3 חלבונים
160 גרם (3/4 כוס ועוד כף) סוכר
קורט מלח
50 גרם שוקולד מריר
100 גרם בננה צ'יפס

מקציפים חלבונים מלח וסוכר לקצף יציב. מרסקים שוקולד ובננה צ'יפס במעבד מזון לחתיכות, לא לאבקה. מערבבים עם הקצף. מזלפים עיגול בגודל 24 שציירנו מראש על נייר אפייה ומזלפים נשיקות מיתרת הקצף. אופים בחום נמוך (80-100) במשך שלוש שעות. מצננים ושומרים בקופסה סגורה עד להרכבה. משתדלים לא לאכול את כל הנשיקות.

שכבה שניה-קרם בננה:

300 מ"ל חלב
30 גרם קורנפלור
3 חלמונים
80 גרם סוכר
כפית תמצית בננה
30 גרם חמאה
150 מ"ל שמנת מתוקה

מרתיחים את החלב. מערבבים את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור. יוצקים על תערובת החלמונים את החלב החם תוך כדי טריפה. מחזירים לסיר וטורפים על האש עד שהתערובת מסמיכה. מורידים מהאש, מוסיפים חמאה ותמצית בננה. מערבבים היטב עד להמסת החמאה ומצננים. מעבירים למקרר לשעה לפחות. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ומערבבים עם הקרם הקר. אני נוהגת לערבב את הקרם שהוצאתי מהמקרר ולהוסיף לתוך השמנת המוקצפת בקערת המיקסר כשהוא במהירות נמוכה. שומרים כוס מהקרם לקישוט העוגה ואת השאר מעבירים לרינג בקוטר 20 ומקפיאים.

שכבה שלישית-בננות מקורמלות

2 בננות בשלות
2 כפות סוכר חום
2 כפות שמנת מתוקה

מועכים את הבננות, מעבירים לסיר קטן. מוסיפים את הסוכר ומערבבים על אש בינונית עד שהסוכר נמס. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים לקבלת מחית הומוגנית. מצננים.

שכבה רביעית-ספוג שוקולד

3 ביצים מופרדות
75 גרם סוכר
כפית תמצית וניל
30 גרם קורנפלור
50 גרם שקדים טחונים
20 גרם קקאו

מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים והוניל. מערבבים את הקורנפלור השקדים והקקאו ומוסיפים לקצף. מעבירים לתבנית בקוטר 20 ואופים כ-10 דקות בחום בינוני (175-180), עד שהעוגה קפיצית למגע.

שכבה חמישית-מוס שוקולד
10 גרם ג'לטין
50 גרם מים
200 מ"ל חלב
2 חלמונים
20 גרם קורנפלור
50 גרם סוכר
2 כפות קקאו
250 גרם שוקולד באיכות טובה (לפחות 70%)
350 מ"ל (פחות 2 כפות – שהלכ למחית הבננות) שמנת מתוקה

מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד. מרתיחים את החלב. מערבבים חלמונים עם סוכר, קורנפלור וקקאו. ממיסים את השוקולד במיקרו או בבאן-מארי. שופכים את החלב על תערובת החלמונים תוך טריפה. מחזירים את תערובת החלמונים והחלב לאש וטורפים עד שהיא מסמיכה. מורדים מהאש ומוסיפים לשוקולד המומס ומערבבים היטב. את תערובת הג'לטין שהפכה צמיגית בינתיים וכל המים נספגו בג'לטין, מחממים חמש שניות במיקרו או מעל מים רותחים עד שהיא הופכת נוזלית ומערבבים אותה לתוך השוקולד. מצננים לחום החדר. מקציפים את השמנת לקצפת רכה, ואז מעבירים לתוך השמנת המוקצפת את קרם השוקולד. לכן חשוב הצינון שהוא לא ימיס את השמנת.

עכשיו מרכיבים את העוגה:

מרפדים את הדפנות של רינג או תבנית קפיצית בגודל 24 בשקף. הגובה של השקף צריך להיות 10 סנטימטר, גם אם דפנות התבנית או הרינג נמוכות יותר. מתאימים את המרנג לגודל התבנית (אפשר עם הרינג) ומניחים אותו ראשון. מעליו במרכזו מניחים את קרם הבננה הקפוא. מעליו את מחית הבננות ואז את עוגת הספוג שהיא בגודל של קרם הבננה. מרטיבים את עוגת הספוג בקצת ליקר בננה (או בקצת מים עם תמצית בננה). שופכים את מוס השוקולד מסביב לעוגה ומעליה. מכניסים לצינון במקרר לארבע שעות לפחות. כאשר מוס השוקולד יציב (אם עברו 4 שעות והוא לא, אז תתאפקו עוד שעה שעתיים, זה יקרה, זה עם ג'לטין) מסירים את הרינג, את השקף, מזלפים פרחי קרם בננה ומקשטים בנשיקות ומתפעלים.

אם אתם לא אוהבים בננות, אל תנסו את זה. אם לא מתים על מחית בננות אבל אוהבים גלידת בננות, וותרו על מחית הבננות. טעם הבננה מורגש עם התמצית והליקר. ואם אתם אוהבים עוגת רושם, זאת בהחלט עוגה שמתאימה להגדרה.

P1050423

מודעות פרסומת

12 מחשבות על “עוגת יום הולדת

  1. אם תמיד תוציאי מהמטבח שלך דברים כאלה, אני מוכנה לתת לך התראות כל החיים. עם ובלי קשר לפרויקט.
    זו אחת העוגות היפות והשוות שראיתי. באמת.

    • אין ספק שהפרוייקט הזה ומי שמנהלת אותו (מי?) מוציאים ממני רק טוב. שלא ייגמר. ותודה על המחמאות, הסמקתי לגמרי.

  2. בננות זה שם המשחק, ושיחקת אותה
    העוגה מדהימה, במיוחד הצילום של הפרוסה עם כל השכבות
    בראבו ו… שוב יום הולדת שמח.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s