מוס גבינה עם למון קארד

20140425_152923

פעם בשבועיים בשישי בצהריים אנחנו מגיעים להוריי לארוחת צהריים, שנמשכת עד הערב ולפעמים גם עד הלילה. אנחנו זה אני וילדיי בהרכב כלשהו והכלבה כמובן, אחותי וילדיה, ולעיתים גם אחי וילדיו. האירוח של אמא שלי הוא פול-בורד. מהרגע שאנחנו מגיעים, לא מפסיקים בעיקר להאכיל אותנו. גם כשאנחנו קמים מהשולחן, ועוברים להשתרע על הספה בסלון היא מגישה פירות, קפה וקינוחים.

לאחרונה הסרתי ממנה את נטל העוגה. זה התחיל באיזה יום שישי כשגייסתי את האחיינים שלי למלאכת הכנת הגלידות עבור הפרוייקט של "כחומר…" והמשיך בכל מיני נסיונות שדרשו טועמים ונסיינים, ומאז אני מביאה עוגה או קינוח ליום שישי. בהתחלה, אמא שלי עוד התקשרה יומיים קודם ושאלה כבדרך אגב, "אז את מביאה עוגה ליום שישי?" אבל עברו כבר חודשים מאז התחלתי בזה והיא כבר לא שואלת.  אם יום אחד בטעות, או מחוסר זמן, לא אביא משהו היא תופתע לרעה.

הבעיה העיקרית היא למצוא משהו שכולם, או לפחות הרוב יאהבו. אחותי אוהבת מוס וקצפת, לא מתלהבת מעוגות ומחבבת שילובי חמוץ-מתוק. הבן הבכור, אוהב בעיקר שוקולד עם קוקוס. הבן הצעיר לא אוהב פירות בעוגות. הילדים של אחותי אוהבים בעיקר לטעום ואחי ואמא שלי אוהבים הכל. אצל אבא שלי החוקים די פשוטים. זה לא כל כך הטעם כמו הצבע. הוא לא אוהב עוגות שחורות.

בכל אופן, לפני שבועיים הכנתי מוס גבינה בשילוב מרנג ולמון קארד. יצא מדהים. יצא כל כך טעים, שהתלוננו שלא הכנתי מספיק. אז בגלל שיצא כל כך טעים, אני משתפת.

הכנתי את המוס במנות אישיות. כיוון שאין לי מספיק רינגים, היה קצת קטע של ריפוי בעיסוק כי גזרתי שקפים והדבקתי אותם עם סלוטייפ כדי לייצר רינגים. אפשר כמובן להכין את המוס בכוסות קינוח שקופות. אני שרוטה.

קודם כל הכנתי את המרנג, וזילפתי עיגולים בקוטר מתאים לרינגים. בשביל הנוחות ציירתי על נייר אפיה עיגולים בגודל המתאים ואז הפכתי אותו כמובן.

P1050426

בנוסף זילפתי נשיקות שהונחו למעלה.

אחר כך הכנתי את הלמון קארד ונתתי לו להצטנן. המרכיבים של הלמון קארד מבוססים על כל מיני מתכונים שמסתובבים ברשת, כולל מתכון של גיל חובב מהספר שלו, מתנות מהמטבח. יש שמסננים כדי להפטר מגרידת הלימון. אני השארתי בכוונה. לטעמי זה מוסיף. הכמות קטנה בכוונה ומיועדת ספציפית למתכון. נשארת כמות קטנה מאוד שאפשר למרוח על נשיקה ולחבר אתה לנשיקה שניה. סנדויץ נשיקות למון קארד, תוצר נלווה וטעים מאוד.

P1050427

ואז הכנתי את המוס, והרכבתי בתוך הרינג תחתית מרנג ועליה שכבת מוס. אחרי צינון של שעה במקפיא, הנחתי על המוס כפית של למון קארד וחתמתי בנשיקה. את כל זה החזרתי שוב להקפאה, רק כי הכנתי את זה ביום שלישי ולא רציתי ששודדי מקררים ידללו את את הכמות שנועדה ליום שישי.

P1050429

בבוקר יום שישי, הוצאתי את המוס מההקפאה למקרר ואחרי הצהריים הוא היה בדיוק במרקם ובטעם הנכונים.

P1050431

מוס גבינה עם למון קארד

המצרכים:

מרנג:
3 חלבונים L
100 גרם סוכר
100 גרם שקדים

למון קארד:
2 חלמונים
70 מ"ל מיץ לימון סחוט מלימונים
90 גרם סוכר
50 גרם חמאה
כפית גרידת לימון

מוס גבינה:
100 מ"ל חלב
1 חלמון
30 גרם סוכר
10 גרם קורנפלור
מקל וניל
מיכל גבינה 250 גרם 9%
מיכל שמנת חמוצה 200 מ"ל 9%
מיכל שמנת לקצפת 250 מ"ל
10 גרם ג'לטין
50 גרם מים

 

מתחילים במרנג: מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב ונוקשה. מערבבים פנימה את אבקת השקדים. מזלפים 16 עיגולי מרנג בקוטר של 8 ס"מ וביתרה, נשיקות קטנות. יהיו יותר מ-16 נשיקות אבל זה טעים. אופים בחום נמוך 80-100 מעלות כשלוש שעות ומצננים. מניחים בקופסה סגורה עד לשימוש.

מכינים את הלמון קארד. מערבבים את כל החומרים למעט החמאה על אש נמוכה עד שהתערובת מסמיכה ורואים בועות. זה לוקח לא מעט זמן, צריך להיות סבלניים. כשהתערובת סמיכה כמו דיסה, מסירים מהאש ומערבבים פנימה את החמאה. מניחים להצטנן ואז מכניסים למקרר, עד לשימוש.

מוס גבינה: ממיסים את הג'לטין במים ומניחים בצד. מרתיחים את החלב עם מקל הוניל, ואחרי הרתיחה חוצים את המקל ומרוקנים את גרגיריו לתוך החלב. מערבבים חלמון עם סוכר וקורנפלור ושופכים על התערובת את החלב החם תוך כדי טריפה. מחזירים לאש ומערבבים עד שמסמיך. מניחים להצטנן.

מערבבים את הגבינה והשמנת החמוצה ומוסיפים את קרם הוניל. את הג'לטין שהתקשה בינתיים ממיסים במיקרו ומערבבים לתוך תערובת הגבינה. מקציפים שמנת מתוקה לקציפה רכה ומערבבים עם הגבינה.

מסדרים תחתית מרנג ברינג או בכוס קינוח שקופה. מעל יוצקים מוס גבינה ומכניסים לשעה להקפאה. מוציאים מהקפאה ומניחים תלולית של למון קארד על גבי המוס ומעליו נשיקה. מחזירים לקירור של לילה לפני ההגשה. אפשר להקפיא ולהפשיר במקרר, שלוש ארבע שעות לפני ההגשה.

P1050435

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s