מה עושים עם תרד?

P1050497

בתיכון הצטרפתי לתנועת נוער. החברות שלי הלכו אז גם אני. הלכנו לפעולות, יצאנו לטיולים ולמחנות עבודה ובסוף הצטרפנו לגרעין. זה לא ששאפתי להיות קיבוצניקית, אבל בהתחלה די התלהבתי מחיי הכפר. בקיבוץ שבו היינו היו בתי ילדים בהם חיו הילדים מגיל 3 חודשים. אחד התפקידים שהיו לי בשל"ת המוקדם היה לנהל את מטבח הילדים. אמנם לא באמת ניהלתי בעצמי, יותר מילאתי הוראות של אחראית המטבח, אבל מאוד אהבתי להכין לחמניות מתוקות וממרח שוקולד. חוץ מארוחות ארבע, היה עלי להכין ארוחות דיאטתיות וכמובן למלא הוראות של הטבחית הראשית על פי הצורך (שלה).

קרם בשאמל

קרם בשאמל

אחד הדברים שלמדתי להכין (לא עבור הילדים, כמובן) ולאהוב היה קרם תרד. מכינים קרם בשאמל, מבשלים תרד עד שהוא נהיה סמרטוט, מערבבים ביחד והרי לכם קרם תרד. לקח לי קצת זמן לטעום את הדבר הזה, וכשבסופו של דבר הכנסתי טעימה לפה, הופתעתי מהטעם. כל כך התאהבתי בזה, עד שביום בו הכנתי קרם תרד, זה מה שאכלתי בארוחת הצהריים. מילאתי קערית מרק בקרם ואכלתי אותו לאט, כמו שאוכלים דיסה. נהניתי מכל ביס.

פטריות ממולאות

פטריות ממולאות

עברו שנים מאז. אני ממש לא קיבוצניקית אבל קרם תרד הוא אחד מהדברים שאני אוהבת. לפני כמה ימים, הייתי אצל הירקן וראיתי קופסת תרד מציצה אלי. קודם כל לקחתי אותה. בבית בישלתי בשאמל, אידיתי את התרד וחיברתי ביניהם. כשזה היה מוכן, מילאתי קערית בקרם ואכלתי ארוחת ערב. מדהים איך שטעמים מעלים באוב זכרונות. כמעט הרגשתי איך אני עומדת במטבח הקטן ומכינה ארוחת ארבע לילדים בקיבוץ.

פטריות ממולאות אפויות

פטריות ממולאות אפויות

אבל נחזור לכאן ועכשיו. החלטתי להשתמש בקרם כמילוי לפטריות. החלטתה שהתבררה כמוצלחת וטעימה במיוחד. ניקיתי שתי קופסאות של פטריות שמפיניון. הורדתי את רגלי הפטריות (אפשר להוסיף אותן לסלט ירקות, או לזרוק), ומילאתי את הפטריה בכפית של קרם תרד. הנחתי בתבנית, ופוררתי מעל הקרם, גבינת חמד. הכנסתי לתנור לרבע שעה אולי עשרים דקות, עד שהגבינה השחימה.

אוכלים חם עד פושר ונהנים מכל ביס. מתאים כמתאבן לפני הארוחה או כמנה ראשונה בארוחה. אפשר גם סתם לנשנש.

ואם נשאר לכם קרם תרד, אתם יכולים לאכול אותו בכפית, או אפילו לשדרג חביתה לרמת אומלט מפונפן וגם לערבב אותו עם ספגטי.

בכפית

בכפית

אומלט

אומלט

עם ספגטי

עם ספגטי

פטריות ממולאות בקרם תרד

המצרכים:

קופסת תרד (כ-500 גרם)
כוס (200 מ"ל) חלב
30 גרם חמאה
כף קמח
2 קופסאות פטריות שמפיניון טריות
מלח פלפל ואגוז מוסקט
50 גרם גבינת חמד 5%

אופן ההכנה:

שוטפים את התרד וחותכים את הקצוות הקשים של העלים (אני עושה את זה ביד, פשוט תולשת). מבשלים במעט מאוד מים עד שהעלים הופכים רכים וסמרטוטיים. סוחטים מהמים ומניחים במסננת, לזליגת שאריות המים. קוצצים את התרד.

ממיסים חמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהחמאה נספגת בו ואז מוסיפים את החלב. מבשלים תוך כדי טריפה עד שהקרם מסמיך ומבעבע. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומוסיפים גם את התרד הקצוץ.

מחממים תנור ל-180 מעלות. מנקים את הפטריות, ומורידים להם את הרגליים. ממלאים כפית מהתרד בכל פטריה ומפזרים גבינת חמד מפוררת. אופים בחום בינוני כרבע שעה. מגישים חם עד פושר.

אם מארחים, אפשר להכין הכל ולשמור במקרר יום קודם, ואז לאפות את זה ממש לפני בוא האורחים.

כמו כן אפשר להחליף את הקמח בקורנפלור ואז זה גם נטול גלוטן.

P1050494

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s