חזה עוף במילוי אורז

הבן הצעיר מתלונן שאני מכינה כל הזמן עוגות ועוגיות אבל לא משקיעה באוכל אמיתי. האמת היא ששני הילדים שלי בעייתים בענייני אוכל. קודם כל הם בדיאטה תמידית. הצעיר כבר צנום הרבה זמן. קיבל החלטה אחרי הבר מצווה והתחיל לעשות ספורט ולאכול פחות שטויות. אמנם היה משבר גדול כשחלה במחלה הארורה כי כשעושים טיפולים כימותרפיים הגוף נחלש ואי אפשר לעשות ספורט. מצד שני יש בחילות וכמעט ולא אוכלים ומה שאוכלים מקיאים אז יש איזון.

בכל אופן, הוא הבריא, וחזר לאכול וגם לעשות ספורט וכשהוא מבקש ממני שאכין אוכל טעים אני צריכה להפעיל את התאים האפורים ולחשוב על משהו שהוא יאהב. היה לי חזה עוף פרוס ומופשר. היה לי גם אורז מבושל. שניצלים הם מחוץ לתחום בתפריט היומיומי ואני מכינה שניצל רק אם יש הזמנה מפורשת.

אז שיטחתי את פרוסות חזה העוף היטב. היה לי קצת תרד אז אידיתי אותו וערבבתי עם האורז המבושל. שמתי כף אורז בקצה הצר של חזה העוף וגילגלתי אותו לגליל, כמו רולדה קטנה. בהתחלה נעצתי קיסם לשמור על הרולדה אבל אחר כך נוכחתי לראות שאין צורך.

לפני זה, טיגנתי טבעות בצל במעט שמן עד שנהיו שקופות, הוספתי קצת מים ותבלינים ונתתי לזה להתבשל.

עכשיו חיממתי מעט שמן, ממש רק לציפוי המחבת, במחבת אחרת. טבלתי את גלילות העוף בקמח מתובל בפלפל שחור ומלח וטיגנתי מכל הכיוונים.

אחרי שהגלילות טוגנו, העברתי אותם לרוטב ובישלתי כעשר דקות ואז הפכתי אותן ובישלתי עוד עשר דקות.

את הגלילות הגשתי עם סלט והבן שלי הכריז שזאת ארוחת מלכים.

חשוב לשטח את חזות העוף לפרוסות דקות אבל לא דקות מידי. מטגנים אותן רק מצידן החיצוני והבישול ברוטב נועד להשלים את החלק הפנימי. אם נבשל יותר מידי הם יתייבשו. הטבילה בקמח לפני הטיגון, גם היא עוזרת לשמור על העסיסיות של חזה העוף.

את האורז אפשר לערבב עם קצת תירס מקופסה, או פטריות מטוגנות, וכמובן עם תרד מאודה שזה בעיני שילוב מנצח.

חזה עוף במילוי אורז- 3 מנות

המצרכים:
בצל פרוס לפרוסות
6 פרוסות חזה עוף משוטחות דק
כוס אורז מבושל מעורבב עם תרד או תירס או פטריות
קמח לטבילה
מלח, פלפל, פפריקה
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
מתחילים בבישול הרוטב. מכינים מחבת גדולה שתכיל בנוחות שישה גלילי חזה עוף. מטגנים בה את פרוסות הבצל עד שהן שקופות ומוסיפים מעט מים. מתבלים במלח ופפריקה ומערבבים. מוסיפים מים עד למחצית גובה המחבת.

מכינים מחבת שניה עם מעט שמן ומחממים. משטחים את חזות העוף ומניחים כף גדושה אורז מעורבב עם תרד/תירס/פטריות בקצה חזה העוף ומגלגלים לרולדה. טובלים בקמח מעורבב בפלפל שחור ומלח ומניחים במחבת כשהקצה הסגור מונח למטה. הופכים עד שהרולדה מטוגנת מכל צדדיה ואז מעבירים אותה לרוטב.

מטגנים את כל הרולדות ומעבירים אותן לרוטב. מבשלים אותם כעשר דקות והופכים. מבשלים כעשר דקות נוספות.

מגישים חם עם סלט טעים ליד ופרוסת לחם לניגוב הרוטב.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s