לפעמים יש סלוגן (ויקיפדיה אומר שהתרגום הוא סיסמה, פחחח…) שנקלט ונחרש ואיש אפילו לא זוכר מאיפה הוא בא. למשל, גם יפה וגם אופה, או: תשאירו משהו לאורחים, וכמובן, אחד הקליטים שבהם: לימון מוסיף המון. ואכן, הרבה מאכלים, כשמוסיפים להם לימון, מקבלים טוויסט טעים. אני לא חשבתי שלימון יסתדר עם שוקולד לבן, אבל כבר יצא שניסיתי את זה והלך מצויין. מאז לא ממש יצא לי להתעסק עם השילוב אבל אז כמובן הוכרז על חודש הלימון בפרוייקט כחומר ביד הבלוגר ואני התחלתי לאפות עם לימון.
קודם כל ניסיתי את עוגת הפרג והלימון שיצאה נהדרת אבל לא הייתי סגורה על עצמי. ואז הכנתי עוגיות עם קרמל לימון והן היו טעימות מאוד. ועדיין חיפשתי משהו שיעשה לי וואו והחלטתי להכין פאי. את קלתית הפאי הכנתי מהבצק הפריך שאני בדרך כלל משתמשת בו אבל שיניתי אותו קצת. בהתחלה חשבתי לעשות רשת מעל המילוי מאותו בצק, אבל קצת חששתי שהמילוי לא יהיה מספיק יציב והרשת תקרוס לתוכו. לכן החלטתי לפזר מעל פירורי קראמבל שאכן קצת שקעו לתוך המילוי אבל זה היה מצויין.
את המילוי הכנתי כמו שמכינים למון קארד, והוספתי לו שוקולד לבן בעודו חם וגם קורנפלור.
אפיתי את הקלתית אפיה עיוורת, מילאתי בה את קרם הלימון, פיזרתי מעל את הקראמבל ואפיתי.
אחרי הצינון פיזרתי אבקת סוכר.
יצא מעולה. חמוץ של לימון עם מתוק של שוקולד לבן. שילוב הורס.
פאי קרם לימון עם שוקולד לבן וקראמבל שקדים- בתבנית פאי 26
בצק פריך לקלתית:
105 גרם (3/4 כוס) קמח
35 גרם (רבע כוס) אבקת סוכר
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1/2 כפית תמצית וניל
מערבבים קמח עם אבקת סוכר. מוסיפים את קוביות החמאה ומפוררים יחד עד לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל ומעבדים מעט ככל הניתן עד לקבלת בצק. מצננים במקרר כשעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים ומניחים בתבנית פאי בגודל 26. דוקרים את הבצק במזלג, ומכסים אותו במשקולת מתאימה לאפיה עיוורת. אני משתמשת בנייר אפייה שעליו אני מניחה שעועית שאני ממחזרת כל פעם.
אופים עשר דקות. מסירים את המשקולת ואופים עוד עשר דקות. השוליים מזהיבים מעט. מוציאים מהתנור.
קרם לימון:
2 חלמונים
120 מ"ל מיץ סחוט מלימון (כשני לימונים)
75 גרם (1/4 כוס+2 כפות) סוכר
גרידת לימון מלימון אחד
50 גרם חמאה
200 גרם שוקולד לבן
150 מ"ל שמנת מתוקה
15 גרם (כף) קורנפלור
מערבבים על האש 2 חלמונים, חצי מכמות מיץ הלימון, סוכר וגרידת לימון עד שהתערובת מסמיכה. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה. מערבבים עד להמסה. ממיסים במיקרו את השוקולד הלבן והשמנת, ומוסיפים לקרם הלימון. מערבבים את הקורנפלור במיץ הלימון הנותר שלא יהיו גושים ומוסיפים לקרם.
שופכים את הקרם לתוך הקלתית. ועכשיו מכינים את הקראמבל.
קראמבל שקדים:
30 גרם שקדים
25 גרם קמח
25 גרם אבקת סוכר
50 גרם חמאה קפואה
במעבד מזון מרסקים את השקדים לפרורים גדולים. מוסיפים את הקמח ואבקת הסוכר. מוסיפים את החמאה הקפואה ומרסקים. מתקבלים פירורי בצק אותם מפזרים בצורה אחידה על הקרם.
אופים כ-20 דקות בחום בינוני, 180 מעלות עד שהפירורים מזהיבים מעט. המלית מבעבעת קצת וזה בסדר.
מצננים היטב ומפזרים אבקת סוכר לפני שמגישים.
לפני דקה ברשומה הקודמת עשית לי חשק לתמרים. עכשיו יש לי חשק עז ללימון ושוקולד לבן.
מתי יהיה לי חשק לדיאטה? 😦
אני הייתי הולכת על השוקולד הלבן והלימון. משכיח דיאטה בקלות…
למות…….
שוקולד לבן ולימון לא הולך ביחד…טס ביחד 🙂
אחד הצירופים הכי הכי