חלת שושנים

P1060854

אחרי שהכנתי את שושני השמרים הטבעוניים, רציתי לנסות את המתכון המקורי. קראתי שוב את המתכון  וגיליתי שצריך לחצות כל גליל ולהניח עם החלק החתוך כלפי מטה, לא כמו שאני עשיתי. לא שזה לא היה טוב, אבל עוגות התפוחים יצאו די גדולות והתחלקו בהן. אני ציינתי אפילו שהייתי מקטינה את עיגולי הבצק. אז בעצם לא צריך להקטין את עיגולי הבצק רק לחצות כל פרח לשניים.

P1060849

לכבוד ראש השנה, צריך חלה עגולה ואם היא מתוקה ומכילה דבש היא מכסה חלק נכבד מהברכות.

בכל אופן, הקטנתי את הכמויות שצוינו במתכון מהחוברת והכמות הספיקה לחלה עגולה אחת שנכנסה לתבנית פאי בגודל 26.

בגלל העיצוב הזה, זה איפשר לכל אחד לתלוש לעצמו שושנה והחלה נגמרה עד סוף הארוחה.

P1060850

חלת שושנים מתוקה

500 גרם (3.5 כוסות+כף) קמח
כף (10 גרם) שמרים יבשים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר חום דמררה
ביצה
כפית מלח
40 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
2 כפות דבש
3/4 כוס מים פושרים

לזיגוג:
2 כפות דבש מדוללות בכף מים

אופן ההכנה:

מערבלים קמח, סוכר,מלח ושמרים. מוסיפים ביצה, שמן, דבש ואת המים בהדרגה עד שמתקבל כדור בצק רך וגמיש. מניחים בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים במשך כשעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

אחרי שהבצק תפח, מוציאים ממנו את האוויר, קורצים חתיכה ומרדדים על משטח מקומח קלות דק ככל הניתן. קורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ, ומניחים כל ארבעה מהם כשהם חופפים זה את זה בקצה, כמו כאן. מגלגלים לגליל, חוצים ומניחים בתבנית עם הצד החתוך כלפי מטה. משאירים מרווח קטן בין פרח לפרח ומתפיחים עוד חצי שעה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני, עד שהחלה משחימה. מוציאים מהתנור ומברישים בדבש המדולל במים. מצננים ושומרים בשקית סגורה עד להגשה.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s