סלט עם מש מונבט ועדשים

P1070017

בשבוע שעבר נסעתי לטייל עם חברות. לקחתי צידה לדרך תפוח וכמה חטיפים. אמנם אכלתי ארוחת בוקר אבל לקראת ארבע הרגשתי רעב. היינו בזכרון יעקב והחלטנו לשבת בארומה. חברתי הציעה לחלוק בסלט. היה שם סלט שהוגדר טבעוני, מה שלא הפריע לי כלל והתאים לחברתי מאוד. חברתי שהיא צמחונית שנים רבות ולאחרונה אף הפכה טבעונית, סיפרה על הנבטת מש וקמח עדשים.

לי הסלט היה פשוט טעים. בבית ניסיתי לשחזר אותו וזכרתי שזה מה שהוא הכיל: מש, עדשים שחורות, קינואה אדומה, שומשום, עגבניות וטחינה גולמית.

ערמה לפני ערבוב

ערמה לפני ערבוב

למרות שהמש בסלט לא היה מונבט החלטתי לעשות זאת בכל זאת. מש מונבט אפשר לאכול אפילו בלי לבשל, או לבשל בישול קצר מאוד. הלכתי לחנות התבלינים החדשה שפתחו אצלנו בשכונה. קניתי הכל חוץ משומשום מלא, שלא היה.

P1070012

בבית הנבטתי את המש כמו שהסבירו כאן. השריתי את המש בקערה עם מים. בבוקר, סיננתי את המים והשארתי את המש במסננת, מעל קערה כשהם לחים ומכוסים במגבת. כשחזרתי מהעבודה הם כבר נבטו מעט אבל שטפתי אותם שוב והשארתי אותם עד הבוקר, אז כבר היה להם ממש זנבון קטנטן.

מש מונבט

מש מונבט

עכשיו יכולתי להכין את הסלט. הכמות שהכנתי, הספיקה לי לשלוש ארוחות סלט שלקחתי לעבודה. גם משביע, גם נוח וקל להכנה ובעיקר מאוד טעים. אפשר להכין את הקטניות: המש, העדשים והקינואה, לשמור בקופסאות במקרר וכשרוצים לאכול לוקחים את הכמות הנדרשת ומכינים. או שמכינים את הכל לארוחת ערב לשלושה-ארבעה אנשים. המש המונבט, העדשים והקינואה המבושלים נשמרים מספר ימים במקרר.

P1070018

סלט עם מש מונבט ועדשים

המצרכים:
חצי כוס מש מונבט
חצי כוס עדשים שחורות
רבע כוס קינואה
3 עגבניות
מספר עלי חסה שטופים
3 כפות שמן זית
3 כפות טחינה גולמית
מלח גס
פלפל שחור

אופן ההכנה:

מתחילים בהנבטת המש כפי שהוסבר לעיל.

אחרי 24 שעות:
מניחים את העדשים השחורות בסיר קטן ומביאים לרתיחה. ממליחים קלות ומבשלים כעשרים דקות. במקביל מבשלים קינואה, מחממים כף שמן זית בסיר קטן, מוסיפים את הקינואה ומערבבים. מוסיפים מים רותחים שיכסו את הקינואה ומבשלים כעשר דקות, מסננים.

חותכים את העגבניה לקוביות ואת החסה לרצועות. מניחים חסה בקערה, מעליה את העגבניות ואז מוסיפים מש, עדשים וקינואה. מתבלים במלח, פלפל שחור, שמן זית וטחינה גולמית.

מערבבים, ואוכלים.

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “סלט עם מש מונבט ועדשים

  1. פינגבק: גרנולה מתובלת | בּוּבּעלֶ'ה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s