אורז מתוק

P1070033

בתור ילדה לא אהבתי לאכול. זכורים לי ארועים שבהם קפצתי את פי, ששיחקתי באוכל עד שגירשו אותי מהשולחן או ששפכתי מרק או כוס חלב לחור בכיור בלי שיראו.

אחרי שכבר אכלתי באופן נורמלי, כשהכינו לי אוכל שאהבתי, עדיין היו דברים שסירבתי לגעת בהם עד גיל די מבוגר ושהטעימה שלהם לוותה בחששות לא מוסברים. למשל חצילים מטוגנים או גבינה צהובה.

כמו כל אחד (אני מניחה), יש מאכלים שאהובים עלי יותר או פחות או בכלל לא. יש גם מאכלים שהמחשבה על לטעום אותם, לא גורמת לי הנאה ואני אחסוך מכם.

אבל אורז בחלב, ירח מתוק כפי שקוראים ל"מעדן" הזה הוא אחד הדברים הנוראיים שמעוררים בי תחושות שלא יפה לכתוב אותם בפוסט על אוכל. אני לא בטוחה של כל אחד יש את המאכל שעושה לו את זה, אבל כשפרסמו את חומר הגלם החודשי בקבוצת כחומר ביד הבלוגר, נזכרתי בדברים שמור כותבת על גבינה ועלה בדעתי שאולי זה דומה.

כיוון שאני בחורה אמיצה, שלא נבהלת מאתגרים, שקלתי לנסות להכין משהו מהדבר הזה, אבל ככל שחשבתי על זה, והרגשתי את מה שהרגשתי (מין בחילה מעורבת באימה) הבנתי שזה לא יקרה.

אז ניסיתי להכין ממתק מפצפוצי אורז וכשלתי. הפצפוצים נרטבו ולא נשארו קרנצ'יים. היה טעים (שוקולד לבן, שמנת מתוקה, חמאה) אבל עם תחושה מוזרה, כמו שאוכלים ביסקוויט שנפל לתוך התה.

אז קניתי דפי אורז, ומילאתי אותם בדברים טעימים (תערובת של אגוזים, תפוחים, סוכר חום, מייפל וקינמון). המילוי היה מעולה. דפי האורז לא נעמו לחיכו של איש מהטועמים.

במקרה, דיברתי עם חברה, שטוחנת עדשים לאבקה (סיבותיה עימה, לא נדון בזה כרגע), ושאלתי את עצמי אם אפשר לטחון אורז. מסתבר שאפשר. אז אם אפשר לטחון אורז, ולהפוך אותו לקמח אורז, אז אולי אפשר לעשות ממנו מעין קרם פאטיסייר.

אפשר.

ברור שיש להשיג קמח אורז בחנות, אך לא חיפשתי. בסך הכל הייתי זקוקה לשלושים גרם לניסוי. טחנתי את חצי כוס אורז במטחנת תבלינים.

הכנתי בצק פריך לפאי, ציננתי אותו במקרר.

הכנתי שקדים מקורמלים, נתתי להם להתקרר על הגז.

הכנתי קרם וניל עם קמח אורז והמתנתי שיגיע לחום החדר, כדי שלא יוציא את החמאה מהבצק.

רידדתי 2/3 מהבצק, שיטחתי בתבנית פאי. פיזרתי את רוב השקדים המקורמלים (השארתי מעט לקישוט וקצת גם אכלתי) ומעל הנחתי את הקרם. רידדתי את השליש הנותר מהבצק (שחיכה בינתיים במקרר), והנחתי בזהירות מעל הקרם.

חוררתי את הבצק לשחרור אדים בזמן האפיה, והכנסתי לתנור לשלושים דקות. אחרי עשרים וחמש דקות, הוצאתי את הפאי, מרחתי מעט חלבון ופיזרתי את השקדים שהותרתי לקישוט. אחר חמש דקות נוספות בתנור, הוצאתי וציננתי מעל רשת.

אחר כך העברתי למקרר.

את החתיכה הראשונה אכלתי עם קרם פרש ותאנה משומרת (תאנים משומרות בפורט, עוד אכתוב על זה).

קרם פרש לא התאים כאן, התאנה כן. הפאי הזה הולך מעולה עם מרמלדה מתוקה תוצרת בית וזילוף של קצפת ליד.

עדיין אני חושבת שגרגירי אורז מבושלים בחלב עם סוכר זה דבר איום ונורא. יתכן ומדובר בהדחקת טראומת ילדות שאני לא מסוגלת להתמודד איתה. מה גם שסבתא שלי, שמככבת במיטב סיפורי האימה על אוכל מילדותי, איננה כאן כדי שניתן יהיה לבדוק את העניין.

והנה, הצלחתי להתמודד איכשהו.

ולא רק אני הצלחתי, יש עוד כמה חברים שעשו דברים עם אורז.

P1070037

פאי פודינג וניל (עם קמח אורז):
המצרכים:
קלתית:
140 גרם (1 כוס) קמח
45 גרם (1/3 כוס) אבקת סוכר
75 גרם חמאה
1 ביצה

פודינג:
400 מ"ל (כוס ו-2/3) חלב
3 חלמונים
35 גרם (1/4 כוס) קמח אורז
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
מקל וניל
50 גרם חמאה

מעט חמאה לשימון המחבת
100 גרם שקדים פרוסות שקדים לא קלויים
2 כפות סוכר
4 כפות מים
מעט חלבון

אופן ההכנה:
מתחילים עם הבצק. מערבבים את הקמח, ואבקת הסוכר. חותכים את החמאה לקוביות ומפוררים בתוך הקמח. מוסיפים את הביצה ומעבדים מעט ככל הניתן עד ליצירת כדור בצק. אפשר לעשות את כל השלבים במעבד מזון. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר.

משמנים מחבת טפלון במעט חמאה וקולים בה את השקדים. משגיחים לא לשרוף. מערבבים מים עם סוכר ומוסיפים כל פעם כף כך שהם נספגים בשקדים. מצננים.

מכינים את הפודינג. מרתיחים את החלב עם הסוכר, חוצים את מקל הוניל ומוסיפים לחלב. מערבבים את החלמונים עם קמח האורז ואז שופכים עליהם את החלב, תוך כדי ערבוב. מחזירים לאש, וממשיכים לטרוף עד שהתערובת מסמיכה. מצננים.

אחרי מספר שעות, כשהבצק נח במקרר, והפודינג והשקדים הצטננו, מכינים את הפאי.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מחלקים את הבצק לשני חלקים, 1/3 ו-2/3. את החלק הגדול מרדדים ומניחים בתבנית פאי בגודל 20. מפזרים על הבצק כ-3/4 מהשקדים המקורמלים ומעל יוצקים את הפודינג הקר ומיישרים.
מרדדים את החלק השני של הבצק ומניחים מעל הפודינג. צובטים בקצוות ומהדקים לבצק בדפנות. מחוררים קלות את את הבצק ליציאת אדים בזמן האפייה.
מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות, עד להזהבת הבצק. מוציאים את הפאי מורחים את השוליים בחלבון ומפזרים שקדים לקישוט. אופים מספר דקות נוספות. מוציאים ומצננים.
מגישים עם קצפת ליד.

P1070036

מודעות פרסומת

6 מחשבות על “אורז מתוק

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s