פוסט אחרון ל 2014 וטורטיה מזרח תיכונית

לפני למעלה מחודש הייתי בסדנת שף אצל ארז קומרובסקי במתת. מי שהיה יודע שכיף להתארח אצלו, אפילו שזה עולה לא מעט. מי שלא היה, אני מאוד ממליצה, בתור מתנת יומולדת, או ארוע משפחתי אחר. יש סדנאות מכל מיני סוגים ולכל מיני טעמים ואפשר לראות את זה באתר שלו.

חברתי ויקי ואני, שחוגגות את יום ההולדת שלנו בתאריכים די קרובים, החלטנו השנה שזאת תהיה חגיגת יום ההולדת המשותפת שלנו ולמרות שזה נדחה קצת (ועוד קצת) זאת היתה חגיגת יום הולדת שווה בהחלט.

הרבה אנשים היו במסיבה, אמנם לא אנחנו הזמנו אותם אבל בכל זאת היה נחמד. הסתבר שלא מעט מהם חגגו גם יום הולדת.

התקבלנו בארוחת בוקר שכללה יין מבעבע בסגנון שמפניה, פוקצ'ות תוצרת בית וסלטים נהדרים. משם יצאנו לבוסתן וארז חד לנו חידות לגבי ריחם וטעמם של כל מיני צמחי תבלין.

אחר כך חזרנו פנימה וארז התחיל לבשל כשהוא מספר לנו סיפורים, שואל שאלות. כולם הציגו את עצמם וסיפרו על הסיבה לבואם (בעיקר ימי הולדת). יין נמזג לכוסות ולא הפסקנו לאכול.

התחלנו בקרפצ'ו פרידה, עם שמן זית וכוסברה.

המשכנו במרק סרטנים וערמונים.

 

אחר כך אכלנו שייטל צלוי. יין המשיך כמובן להמזג. אני שתיתי במשורה כיוון שהייתי צריכה לנהוג חזרה. הערה לעצמי ולכל מי שמתכנן כזה דבר: לקחת צימר ולהשאר לילה.

השייטל מוכן להגשה.

הנוף כמובן מדהים.

המנה הכי אהובה עלי היתה מה שארז קרא: טורטיה מזרח תיכונית. פיתות דרוזיות, עם בצל צלוי, אבוקדו, בשר, שעועית ושמנת של פעם. כל אחד הוזמן לגלגל לעצמו פינה ולקרוע אותה. היה ממש מעולה.

המנה האחרונה לפני הקינוח היתה טבית, עוף ואורז שנאפו בתנור למשך הלילה.

לקינוח הוגשה עוגת שמרים נהדרת, קפה ותה.

היה נפלא, טעים ונעים והצער היחידי שלי היה על כך שלא יכולתי להשאר ללון וחסכתי כמה כוסות יין.

כיוון שמאוד אהבתי את הטורטיה המזרח תיכונית, שיחזרתי אותה בבית עם שינויים שהתאימו למטבח וליכולות שלי.

P1070122

את הפיתה הדרוזית קניתי בדוכן הדרוזי בטיב-טעם בראשון לציון (אחת ב-5, שש ב-20).

P1070123

שעועית מקופסת שימורים ופרגיות עם בצל הצליחו לשחזר בשבילי את הטעמים וההנאה.

P1070126

טורטיה מזרח תיכונית על פי ארז קומרובסקי:

2 פיתות דרוזיות
1 אבוקדו
4 כפות מיונז (או שמנת של פעם אם אין לכם בעיה של כשרות)
1/2 ק"ג פרגיות חתוכות לרצועות
קופסת שימורים שעועית שחורה
בצל
שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפרגיות ומטגנים עד שהן מוכנות. מניחים את הפיתות על נייר אפיה או מגבת נקיה ומתחילים להניח את המצרכים כמו שמכינים בלינצ'ס. לכל פיתה: חצי קופסת שעועית, חצי מכמות הבשר, חצי אבוקדו חתוך, וחצי מכמות המיונז. מגלגלים כמו בלינצ'ס וחותכים לארבע כל גליל פיתה. נוגסים, נהנים ונאנחים בצער כשנגמר.

הכמות הזאת יכולה להיות ארוחת ערב מצויינת לשלושה עד ארבעה אנשים. אפשר גם לחתוך לחתיכות קטנות יותר ולהגיש כמנה ראשונה. גם האופציה הזאת נבדקה והוכתרה בהצלחה. אפשר גם לוותר על הבשר או לטגן בשר אחר, למשל בשר טחון. כל מה שאתם אוהבים הולך.

ולכל קוראי הבלוג, שנה אזרחית מוצלחת, טעימה ויצירתית.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s