בומב שוקולד במילוי קרם תותים וגנאש שוקולד לבן

P1070196-001

יש תקופות כאלה שהכל יותר חשוב חוץ מהבלוג. עבודה, ביקורת תקופתית בבית החולים, תחביבים חדשים ולאו דוקא בסדר החשיבות כפי שנכתב.

P1070174

אבל יש את מנטקה, ואת פרוייקט כחומר ביד הבלוגר, שנדמה לי שמאז שהתחלתי להשתתף בו, לא החמצתי אף חודש.

P1070170

החודש הוחלט שתותים הם כוכב העונה ויש כמה אנשים מאלה שמשתתפים בפרוייקט שחיכו לזה ממש בכליון עיניים.

P1070173

אצלי, שוקולד הולך עם כל דבר, ושוקולד עם תותים זה דבר שנוסה אלפי פעמים בווריאציות שונות כך שהבחירה שלי היתה פשוטה.

 

P1070211

כיפת שוקולד שמולאה בקרם תותים שנטחנו עם אבקת סוכר ומעט שמנת מתוקה עד למחציתה, ומחציתה השניה הכילה גנאש מוקצף של שוקולד לבן.את הקונסטרוקציה הזאת סגרה עוגיית שוקולד רכה בסגנון וופי-פאי שזה בעצם קאפקייק אפוי כעוגיה.מתכון הוופי-פאי התבסס על זה, עם שינויים שלי.

 

P1070218

כל זה, הונח על צלחת, כך שהעוגיה בתחתית, והסועדים הונחו לשבור את השוקולד כך שקרם התותים יזלוג על הכל.

היו מחמאות רבות. גם אני חשבתי שיצא מוצלח מאוד.

P1070176

חוץ ממני, השתתפו עוד בפרוייקט ויצרו דברים מופלאים, ראו כאן.

P1070219

אני רוצה לציין שההכנה אינה מאוד מסובכת, וגם לא גוזלת יותר מידי זמן. באופן יחסי לתוצאה, ההשקעה אינה רבה.

P1070207-001

בומב שוקולד במילוי קרם תותים וגנאש שוקולד לבן

גנאש שוקולד לבן:
100 גרם שוקולד לבן
200 מ"ל שמנת מתוקה

קרם תותים:
250 גרם תותים טריים
30 גרם אבקת סוכר
50 מ"ל שמנת מתוקה

כיפות שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר

עוגיית שוקולד:
50 גרם חמאה
100 גרם סוכר חום
1 ביצה
כפית תמצית וניל
קורט מלח
105 גרם קמח
20 גרם קקאו
150 גרם (גביע קטן) יוגורט
1/4 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה:
מתחילים עם גנאש שוקולד לבן, כיון שהוא דורש קירור של ארבע שעות לפחות. ממיסים את השוקולד הלבן עם 200 מ"ל שמנת, במיקרו או בבאן-מארי, ומצננים במקרר לפחות ארבע שעות.
מכינים את כיפות השוקולד. מטמפררים 200 גרם שוקולד מריר, ומורחים אותו בשכבה אחידה בתוך תבניות הבומב. מצננים, לא חייבים במקרר.
טוחנים את התותים הסוכר ו-50 מ"ל שמנת למחית חלקה. אפשר בבלנדר או במעבד מזון. ממלאים את כיפות השוקולד שהתקשו בינתיים, בקרם תותים עד למחצית גובהם. מקפיאים.

מכינים את העוגיות.
מחממים תנור לחום בינוני.
מקציפים חמאה וסוכר לתערובת אחידה, מוסיפים ביצה, מלח, תמצית וניל.
מנפים קמח, קקאו, אבקת אפיה, סודה לשתיה, ומוסיפים לתערובת יחד עם היוגורט. מערבבים רק עד שהכל אחיד.

יוצרים תלוליות בעזרת שתי כפיות, או כף גלידה קטנה, שומרים על מרחק בין התלוליות כי הן משתטחות ומתפשטות. אופים כשמונה עד עשר דקות. להזהר לא לשרוף. מצננים.

אחרי שהגנאש התקרר לפחות ארבע שעות, מקציפים אותו, מניחים מעל קרם התות הקפוא וסוגרים בעוגיה. מקפיאים עוד שעה בערך.
אפשר לשמור במקפיא בקופסא סגורה כמה שבועות.

להגשה, מחלצים את הבומב מהתבנית, מספר שעות לפני ההגשה ומניחים בצלחת, או בקערית לפתן עם שוליים נמוכים. שומרים במקרר, ונותנים לתותים ולגנאש להפשיר. אפשר לעטר עם תותים טריים.

 

כמה הערות:

כיוון שיש לי רק תבנית אחת של 6 יחידות, השתמשתי גם בתבניות קאפקייק מסיליקון.
בתמונות רואים שהשתמשתי בתבנית של וופי-פאי אבל זה לא הכרחי. כאמור לעיל, אופים כמו עוגיות שמתפשטות עם מרחק ביניהן
חשוב להקפיא את הבומב לפני ההוצאה מהתבניות, כי קרם התותים נוזלי, ואם הוא לא יהיה קפוא בעת הוצאת הבומב מהתבנית, השוקולד עלול להשבר וזה יהיה לא נעים ובעיקר לא יפה.

 

מודעות פרסומת

4 מחשבות על “בומב שוקולד במילוי קרם תותים וגנאש שוקולד לבן

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s