חלת שמרים עם קרם שקדים

אני מקבלת השראה מכל מיני  דברים. בחודש השקדים ניסיתי כל מיני אפשרויות שכללו שקדים, ולמרות שבסופו של דבר בחרתי את העוגה הזאת ככלת החודש, הרי שהחלה הזאת ממש טעימה וקצרה הצלחה מרובה אצל כל מי שטעם אותה.

 

חוץ מזה, הייתי צריכה תמונות של לפני ואחרי, כדי להראות למישהי בעבודה מה משמעות המשפט: הבצק הכפיל את נפחו. מזמן לא קיבלתי כמות כזאת של וואו.

 

למרות שיש רבים שנרתעים מבצק שמרים, הרי שלדעתי, זה אחד הדברים הקלים ביותר להכנה. אמנם יש לעוגת שמרים שני חסרונות שעלולים להקשות על אנשים עסוקים בעיקר.

האחד, בצק שמרים צריך זמן ויחס. צריך להתפיח אותו בלי קיצורי דרך. להמתין בסבלנות עד שהבצק מכפיל את נפחו. אין זמן קבוע לעניין, זה תלוי במזג האוויר ובטמפרטורה הכללית בבית.

החיסרון השני זה אורך החיים של העוגה. עוגת שמרים הכי טעימה אחרי שהיא מתקררת מעט מהאפיה. אפשר כמובן להכין מראש ולהקפיא אבל אין כמו מאפה שמרים שרק יצא מהתנור.

הבצק של העוגה הזאת, כל כך רך וטעים שלמחרת, כשהבאתי אותה לעבודה היא חוסלה בדקות מועטות. לדעתי, קרם השקדים שנספג בבצק, אחראי לזה.

מה שכן, את ההשראה לעוגה קיבלתי מחלת השוקולד של מור. אני אוהבת שקדים ומילוי שקדים.

יצאה לטעמי עוגה ממש טעימה. הבצק רך והשקדים והשוקולד משתלבים נהדר. בזמן האפיה, החלה התרחבה מעט לצדדים וזה קצת הוריד מיופיה, אבל פיזור של אבקת סוכר מיד שיפר את המצב.

אז מניתי שני חסרונות, אבל היתרונות, וו-הו, היתרונות רבים מספור. זה טעים, זה רך, זה מפנק, זה מענג, זה מחמם את הבטן ואת הנשמה ואני יכולה להמשיך כך עוד ועוד, אבל אני מניחה שהבנתם את הרעיון.

עשיתי את העוגה הזאת כבר שלוש פעמים וכל פעם היא יצאה פשוט מעולה. כדאי לכם לנסות גם.

חלה במילוי קרם שקדים ושוקולד צ'יפס (2 חלות)

לבצק:
500 גרם (3.5 כוסות ועוד כף) קמח רגיל
כף שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
100 גרם חמאה
150 מ"ל (2/3 כוס פחות כף) חלב
2 ביצים
1/2 כפית מלח

למילוי:
100 גרם (1 כוס) שקדים טחונים
100 גרם (2/3 כוס ועוד כף) אבקת סוכר
100 גרם חמאה
כפית קורנפלור
1 ביצה
כף אמרטו

100 גרם שוקולד צ'יפס

ביצה טרופה לבירוש החלה.

אופן ההכנה:
מערבבים קמח עם שמרים וסוכר בקערת המיקסר. מחממים חלב עם חמאה ומלח במיקרוגל וטורפים לתוך התערובת את הביצים. מתחילים לערבל בוו לישה תוך כדי הוספת תערובת החלב לתערובת הקמח עד שמתקבל כדור בצק. לשים כעשר דקות.
נותנים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו. בין שעה לשעתיים. בקיץ, כדאי להכניס את הבצק למקרר, בגלל החמאה ואז זה ייקח בין ארבע שעות ללילה.
מכינים את קרם השקדים: במעבד מזון מערבבים את כל החומרים למעט השוקולד צ'יפס, למחית ושומרים אותה במקרר.

אחרי שהבצק הכפיל את נפחו, מחלקים אותו לשניים וכל חלק לארבעה כדורים, מהם נייצר את את הצמות לחלה שלנו.
מרדדים כל כדור לעלה דק ומוארך (בערך 15X25) ומורחים אותו בשמינית מכמות הקרם. מפזרים שוקולד צ'יפס ומגלגלים לגליל. מכל ארבעה גלילים, יוצרים חלה.
נותנים לחלות לתפוח כחצי שעה, ובינתיים מחממים את התנור לחום בינוני.
מברישים את הבצק בביצה הטרופה ואופים כ-25 עד 30 דקות עד שהחלה מזהיבה. מוציאים מהתנור ומכסים במגבת. נותנים לחלות להתקרר.
אחרי שהחלות מתקררות, שומרים אותן בכלי אטום.
החלות נשמרות טעימות גם יום אחרי האפיה, אבל נגמרות ממש מהר.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s