עוגת מוס שוקולד אפויה

P1070320

במקום עבודתי, יוצא עיתון דו-חודשי שנשלח לכל העובדים הביתה. לא רק לעובדים, אלא גם לכל הגימלאים. מספר לא מבוטל של אנשים. יותר מכמות הלייקים שיש בדף הפייסבוק של הבלוג.

P1070300-001

בכל אופן, לפני זמן מה הוחלט לפרסם מדור מתכונים, ופנו לעובדים לשלוח מתכונים. מיד הופעל עלי לחץ מתון מצד חברותיי, לספק משהו למדור ואני בחרתי מתכון שאני אוהבת. רק שמישהי אחרת הקדימה אותי, והמתכון שלה התפרסם ראשון.

P1070304

כשהסתכלתי בלוח השנה, ראיתי שהמועד הבא לעיתון חל דקה לפני פסח והצעתי להחליף את המתכון ששלחתי במתכון פסחי.

P1070307

אבל אז הסתבר לי שחוץ מהמתכון שהבלוג נושא את שמו, אין לי ממש מתכון מתאים וחרשתי את מחברת המתכונים שלי כדי למצוא מתכון מתאים.

P1070306

"יגעת ומצאת-תאמין" אומרים, אז מצאתי. עוגת שוקולד של רות סירקיס, שכבר הכנתי לא פעם, שיניתי והתאמתי מסיבות השמורות במערכת והרי היא לפניכם. עוגת שוקולד רכה וטעימה ומתאימה גם לליל הסדר.

P1070312

 P1070315

עוגת מוס שוקולד אפויה (תבנית בקוטר 20)

המצרכים:
לעוגה:
200 גרם שוקולד מריר
4 כפות אספרסו (או כף נס קפה מומסת ברבע כוס מים רותחים)
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
קורט מלח
6 ביצים
כפית תמצית וניל
2 כפות קמח מצה (או 2 כפות קורנפלור לנמנעים מגלוטן)

לציפוי:
50 גרם שוקולד מריר
65 מ"ל (1/4 כוס) שמנת פרווה
כ-10 תותים יפים

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני נמוך (160 מעלות).
משמנים תבנית בקוטר 20 ומפזרים בה את קמח המצה בצורה אחידה על התחתית והדפנות.
ממיסים את השוקולד במיקרו, מערבבים, ומוסיפים את האספרסו. מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים עם המלח ומוסיפים את הסוכר עד שמתקבל קצף יציב שאינו נופל מהמקצף. מערבבים את החלמונים עם תמצית הוניל ומוסיפים לשוקולד. מערבבים היטב. מקפלים מעט מהקצף לתערובת השוקולד ואז מערבבים בתנועות קיפול את תערובת השוקולד לתוך הקצף.
מעבירים לתבנית ואופים כ-25 דקות עד 30 בתנור שחומם מראש.
מניחים לעוגה להצטנן. היא שוקעת ומתכווצת מעט כיוון שאין בה כלל קמח.
ממיסים את השוקולד עם השמנת, ויוצקים על פני העוגה עם זליגה בדפנות.
חוצים את התותים ןמסדרים מסביב לדפנות.
מצננים המקרר מספר שעות לפני ההגשה (לפחות 4).
העוגה נשמרת במקרר כשלושה ארבעה ימים בקופסה סגורה.
ניתן להקפיא אותה ולהפשיר במקרר מספר שעות לפני ההגשה, אולם אז מומלץ לעשות זאת ללא הציפוי והתותים, שאותם ניתן להוסיף אחרי שהעוגה הפשירה.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s