טרייפל בטעם טירמיסו

הבן שלי אירח חברים וביקש שאכין לו קינוח. הייתי עסוקה במליון דברים ובסופו של דבר החלטתי להכין לו טרייפל. לא באמת צריך בשביל זה מתכון אבל יצא ממש טעים ורציתי לשתף.

מצד אחד משתמשים בעוגת ספוג פשוטה או עוגה בחושה בסגנון עוגת הבית. מצד שני מוסיפים לזה קצפת וכל מיני דברים טובים והכי חשוב בכל הצדדים להכין את זה בכלי שקוף שכולם יראו את היופי לפני שטועמים.

היתה לי גבינת מסקרפונה במקרר אז החלטתי לשדרג את הקצפת. ואם כבר מסקרפונה, אז קפה ושוקולד ופולי קקאו גרוסים והנה לכם טרייפל טירמיסו.

אני כמובן הכנתי את העוגה הבחושה, אבל כל עוגת הבית קנויה, בטעם וניל תתאים פה. אני די בטוחה שגם עוגת שוקולד תסתדר יפה מאוד בטעם של הקפה והשמנת.

ואם אתם משתמשים בעוגה כשרה לפסח, אז הנה מתכון שמתאים לעונה הזאת של השנה.

 

טרייפל בטעם טירמיסו

עוגה לבנה בחושה בתבנית אינגליש קייק (אפשר קנויה)
2 מיכלי שמנת מתוקה לקצפת (250 מ"ל כל אחד)
1 קופסה גבינת מסקרפונה (250 גרם)
3 כפות סוכר
כוס אספרסו כפול (או כף נס קפה עם חצי כוס מים רותחים)
4 כפות שבבי שוקולד חלב
1 כף פולי קקאו גרוסים
כלי עגול ושקוף

אופן ההכנה:
מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת רכה. מורידים את מהירות המערבל ומוסיפים את המסקרפונה כף אחרי כף עד לקבלת קרם אחיד.
חותכים את העוגה לפרוסות ומניחים חצי מהן בתחתית הכלי. מרטיבים את פרוסות העוגה בקפה בערת כף.
מניחים חצי מכמות הקרם על פרוסות העוגה. מפזרים חצי מהשוקולד ואת פולי הקקאו.
מניחים את שאר פרוסות העוגה, מרטיבים בקפה, מניחים את שאר הקרם ומפזרים את שבבי השוקולד.
שומרים במקרר עד להגשה.
רצוי להכין לפחות ארבע שעות לפני ההגשה על מנת שהטעמים ייספגו, ואפשר לשמור עד יומיים במקרר.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s