דואט לשבועות

20150429_220008

 

כשאני מארחת, או כשאני מביאה כיבוד אני אוהבת לרצות. כיון שאין ניקוד, אני אחדד את הנקודה. אני אוהבת שכולם מרוצים. כיוון שאני מאוד אוהבת שוקולד, תמיד היה לי ברור שכולם אוהבים שוקולד. עם השנים, הסתבר לי שיש כמה מוזרים. סליחה, זה בלי שום כוונה לפגוע, אבל בכל זאת, מישהו שלא אוהב שוקולד?

20150429_215935

אבל עדיין, למרות הפגם הזה, עדיין כשאני מביאה כיבוד, אני רוצה לכבד את כולם.

אז לכבוד שבועות, הגיתי רעיון מהפכני: גם וגם. אני מכינה שני קינוחים מהממים, לא מתאמצת ממש, וכולם נופלים לרגלי.

20150429_215922

קינוח אחד שוקולדי, קינוח אחד פירותי וכולם מרוצים.

השוקולדי, עשוי עם בישקוטים, נס קפה, שוקולד, שמנת לקצפת וגבינת מסקרפונה.

הפירותי עשוי עם נשיקות, תותים, שמנת לקצפת וגבינת מסקרפונה.

20150501_184704-001

אמנם זה כבר הסוף של התותים אבל מצאתי. וגם אם אין תותים, אפשר תותים קפואים, או פירות יער קפואים או פרי אחר שאתם אוהבים כמו אגס או אפרסק.

20150501_184704

השוס בקינוח הזה, שמצד אחד מכינים אותו בכלום זמן, מגישים אותו בכוסות חד פעמיות שקופות והנראה מליון דולר.

20150429_223237

מהכמויות לעיל, מתקבלים כ- 14 עד 20 קינוחים מעולים, תלוי בגודל הכוסות שלכם.

המצרכים:

100 גרם שוקולד מריר
2 מיכלי שמנת מתוקה (סה"כ 500 מ"ל)
1 מיכל גבינת מסקרפונה (250 גרם)
חבילה קטנה של בישקוטים
חצי כוס אספרסו (או כפית גדושה נס קפה בחצי כוס מים חמים)
קופסא קטנה של נשיקות קטנות מוכנות
קופסה קטנה (250 גרם) תותים או קופסה של פירות יער קפואים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
3 כפות אבקת סוכר
פולי קקאו גרוסים או אבקת קקאו לקישוט

אופן ההכנה
מתחילים בהכנת השוקולד. ממיסים 100 גרם שוקולד עם חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל) באיזה אופן שנוח לכם, באן מארי, מיקרו, הרתחת השמנת ומזיגתה על השוקולד, העיקר שנקבל גנאש שוקולד. מניחים להתקרר מעט.
שוברים את הבישקוטים לחצי, מרטיבים בקפה ומניחים במחצית מכוסות הקינוח.
מוזגים את הגנאש לתוך הכוסות עם הבישקוטים, ומעבירים למקרר.
חותכים את התותים לקוביות, וזורים עליהם את הסוכר. אם התותים מתוקים אפשר להוריד בכמות הסוכר.
אם אין תותים טריים, מבשלים את הפרי הקפוא עם הסוכר עד שהסוכר נמס ומקררים.
מקציפים מיכל וחצי של שמנת מתוקה עם אבקת סוכר, וכאשר הקצפת מוכנה, מורידים את המהירות, ומוסיפים את המסקרפונה, כף אחרי כף עד שהיא מתערבבת היטב בקצפת. מעבירים את הקצפת מסקרפונה לשק זילוף גדול, עם פיית כוכב גדולה. אפשר להשתמש בכפית, אבל שק זילוף הרבה יותר נוח.
מניחים מספר נשיקות במחצית השניה של הכוסות, ומזלפים מעט מקרם המסקרפונה. מניחים קוביות של תותים על קרם המסקרפונה ומזלפים עוד קרם מעליהם. מסיימים בתותים ונשיקות. מכניסים למקרר. אם אין תותים טריים, מצננים היטב את הפירות שבישלנו עם הסוכר, כדי לא להרוס את קרם המסקרפונה.
מזלפים את יתרת הקרם על השוקולד ומקשטים בפולי קקאו גרוסים או באבקת קקאו.
שומרים בקירור עד ההגשה.
נשמר במקרר לפחות שלושה ימים.

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s