עוגת גלידה וניל עם דובדבנים

DSC_0111

אבא שלי אהב עוגות לבנות. יכולתי להכין עוגת מוס שוקולד מדהימה, אבל הוא לא טעם כי היא לא היתה מספיק לבנה. לעומת זאת, עוגות ספוג עם קצפת, רולדות, או סתם עוגה בחושה בטעם וניל והוא היה מרוצה.

מוזר לי לכתוב עליו ככה בזמן עבר, אבל כמה ימים לפני שבועות הוא מת באופן פתאומי ודי חירבש לי את כל התוכניות שכללו גם שרלוט וניל לכבוד אתגר החודש, ולכבוד שבועות.

אז לא הרגשתי שאני יכולה להכין את העוגה שתכננתי, אבל החיים די גוברים על הכל והגיע יום שישי ואמרו שיהיה חם. אז החלטתי להכין גלידת וניל. אבל היו לי דובדבנים, וגלידה היה פשוט מידי, וממילא הייתי צריכה להכין עוגה לארוחת שישי. אז יצא שהכנתי עוגת גלידה וניל עם דובדבנים.

קודם כל הכנתי בסיס עוגת ספוג לעוגה. הכנתי אותו בתבנית מרובעת, ואז קרצתי ממנו עיגול עם הרינג בו השתמשתי. משאר העוגה, יצרתי עוד עיגול, שהיה מורכב משלושה חלקי שארית העוגה.

אחר כך הכנתי קרם פטיסייר לפי מתכון שמצאתי במנטקה לפני המון זמן וכבר הכנתי אותו יותר פעמים משאני יכולה לזכור. המתכון מדבר על 5 חלמונים, אבל ניתן לחלק את כל המצרכים באופן יחסי. הפעם הפחתתי בכמות הסוכר שבקרם, בגלל שהשתמשתי בחלב מרוכז והוא מאוד מתוק.

אז אחרי שהכנתי את הקרם וציננתי אותו, הקצפתי שמנת מתוקה, הוספתי חלב מרוכז ואת הקרם.

גילענתי דובדבנים וחציתי אותם ועכשיו הרכבתי את העוגה.

בתחתית הרינג, הנחתי את העיגול המורכב מחלקים, והנחתי שקף מסביב. על הבסיס פיזרתי את הדובדבנים המגולענים והחצויים ושפכתי מחצית מהגלידה.

הנחתי את הבסיס השני, ואז שפכתי את שאר הגלידה. הקפאתי.

יצא מאוד טעים, כולם אמרו.

אני בטוחה שאבא שלי היה אוהב את העוגה הזאת.

כיוון שמדובר בחודש הוניל, כדאי שתבדקו מה עשו שאר המשתתפים בפרוייקט.

DSC_0118

 

עוגת גלידת וניל עם דובדבנים

לבסיס:
3 ביצים
45 גרם (1/4 כוס ועוד כף) קמח
35 גרם (1/4 כוס) קורנפלור
60 גרם (1/4 כוס ועוד כף) סוכר
כפית תמצית וניל

לקרם פטיסייר:
300 מ"ל חלב
3 חלמונים
20 גרם סוכר
15 גרם קמח
15 גרם קורנפלור
מקל וניל

250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל)
200 גרם חלב מרוכז (1/2 קופסת שימורם)
200 גרם דובדבנים

תבנית מרובעת 30X30
רינג בגודל 18-20
שקף

אופן ההכנה:
מתחילים בבסיס. מחממים תנור ל 180 מעלות. מרפדים תבנית תנור 30X30 בנייר אפייה ומרססים בספרי שמן. מפרידים חלמונים וחלבונים. מקציפים חלבונים וסוכר לקבלת קצף יציב. מוסיפים חלמונים ומקפלים לתוך הקצף. מוסיפים וניל, קמח וקורנפלור. משטחים את הבלילה על התבנית ואופים כ-10 עד 12 דקות, שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא יבש. הופכים על נייר אפיה ומקלפים את הנייר שעליו נאפתה העוגה. מצננים.

קורצים עיגול עם הרינג בו אנו מרכיבים את העוגה. יוצרים עיגול נוסף משארית חלקי העוגה.
עוטפים את הרינג בנייר כסף מבחוץ ומניחים בתחתיתו את הבסיס המורכב מחלקים.

מכינים קרם פטיסייר: חוצים את מקל הוניל, ומרתיחים את החלב עם מקל הוניל החצוי. נותנים לחלב לעמוד עם מקל הוניל ולספוג טעמים. מרוקנים את גרגרי מקל הוניל לתוך החלב.
טורפים חלמונים, סוכר, קמח וקורנפלור ואז שופכים על התערובת חלב, תוך כדי טריפה. מעבירים את הכל חזרה לסיר ולאש וטורפים עד לקבלת קרם סמיך. מעבירים את הקרם דרך מסננת, מכסים בניילון נצמד צמוד לקרם ומקררים.

אחרי שהקרם קר, מקציפים שמנת מתוקה לקצפת, ומוסיפים לה את החלב המרוכז וקרם הפטיסייר, ויש לנו גלידה.
מגלענים את הדובדבנים וחוצים אותם. מפזרים בשכבה אחידה על פני בסיס העוגה.
שופכים מחצית מתערובת הגלידה על הדובדבנים, מניחים את בסיס העוגה השלם ושופכים מעליו את שאר הגלידה.
מקפיאים ל-12 שעות לפחות לפני ההגשה.

מודעות פרסומת

2 מחשבות על “עוגת גלידה וניל עם דובדבנים

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s