גלידונית פסיפלורה בשוקולד לבן

DSC_0279
מי שהמציא את הרעיון להשתמש בחלב מרוכז כדי להכין גלידה הוא גאון. באמת שאין לי מושג מאיפה זה בא, אבל גלידה שמכינים מחלב מרוכז, שמנת מתוקה וטעם כל שהוא, קלה להכנה, טעימה ביותר וכמות הזמן שיש להקדיש להכנה שלה נובעת בעיקר מהתוספות והטעמים אותם אנחנו רוצים להוסיף לגלידה.

הכי כיף בזה, שאין שום צורך במכונת גלידה. מקציפים שמנת מתוקה, מערבבים עם החלב המרוכז, מוסיפים טעמים ומקפיאים לילה.

והנה לכם גלידה לתפארת.

DSC_0284

אז לכבוד חודש הפסיפלורה, פרי שלא טעמתי מעולם, החלטתי להכין גלידת פסיפלורה. אחרי שחשבתי על זה קצת, החלטתי על גלידונית משוקולד לבן ודי מהר עברתי לביצוע.

מהפסיפלורה הכנתי קארד, כדי להגדיל את הנפח שלה בגלידה.

המסתי שוקולד לבן וציפיתי בו תבנית סיליקון עם שקעים מתאימים לגלידונית. תבנית סיליקון סטנדרטית שיש בה 15 עד 20 שקעים, שהם חלקים ולא עם צורות, תתאים לגלידונית הן מבחינת הצורה והן מבחינת גודל הביס. כמות השוקולד הלבן במתכון מתאימה לכמות השקעים הזאת.

כמות הגלידה גדולה יותר ונשארת גם גלידה שכיף לאכול בכפית.

DSC_0288

הכנתי גלידה, ערבבתי עם הקארד, מילאתי בשקעים והקפאתי. אחר כך ציפיתי בשוקולד לבן מעל והנה יש לנו גלידוניות.

החלק הכי מסובך בהכנת הגלידה זה הקארד, אבל באמת שזה לא כל כך נורא.

ולפני שאתם מנסים, כדאי לכם לקרוא את שאר המתכונים מפסיפלורה.

DSC_0280

 

גלידונית פסיפלורה בשוקולד לבן

המצרכים:

קארד פסיפלורה:
2 חלמונים
70 מ"ל מיץ פסיפלורה (מארבע פסיפלורות בערך)
90 גרם סוכר
50 גרם חמאה

גלידה:
200 גרם שוקולד לבן
400 גרם (פחית קטנה) חלב מרוכז
2 מיכלי שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הקארד. חוצים את הפסיפלורות ומרוקנים את תוכנן. מסננים ומודדים 70 מ"ל מיץ. אפשר לשמור 2-3 כפיות מהגרעינים ולערבב אחר כך בקארד בשביל האותנטיות אבל לא חובה.
מערבבים מיץ, סוכר וחלמונים ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהקארד מסמיך. מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים. מוסיפים את הגרעינים, אם רוצים, מצננים ואחר כך למקרר.

ממיסים את השוקולד ומצפים שקעים של תבנית סיליקון בגודל שמתאים לגלידונית.

מכינים את הגלידה. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ומוסיפים לה את החלב המרוכז. מוסיפים 2-3 כפות מיץ פסיפלורה ו-3/4 מכמות הקארד. ממלאים את השקעים בגלידה כמעט עד הקצה ומקפיאים. אחרי כארבע שעות, ממיסים את שארית השוקולד הלבן, מוצאים את הגלידוניות מההקפאה, שמים רבע כפית קארד וסוגרים בשוקולד לבן. מקפיאים עד ההגשה.

כשהגלידוניות קפואות לגמרי, מחלצים אותם מהתבנית.
שומרים בהקפאה עד ההגשה.

הקארד טעים וכדאי להכפיל כמויות. הוא נשמר מספר שבועות במקרר. הגלידה ממש מעולה וכיוון שהכמות שלעיל מספיקה ליותר גלידוניות ממה שהכנתי, שמרתי קופסת גלידה בתחתית המקפיא שאיש לא ימצא אותה. אחרי שבועיים היא היתה עדיין טעימה ובמרקם מעולה.

מודעות פרסומת

2 מחשבות על “גלידונית פסיפלורה בשוקולד לבן

  1. טעמתי ואני יכולה להגיד שזה מושלם! השילוב בין המרקמים והטעמים פשוט מושלם. למרות שיש לי שיח פסיפלורה, אין בו פירות. אבל אני מתכוונת לקנות ולנסות את המתכון. אולי אפילו אספיק להכין אותו עד שתבואי לבקר…

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s