פנה קוטה בדבש ורימון

20130822_135742

 

בכל אירוע או חג משפחתי אני אחראית על המנה האחרונה. לפעמים גם על עוד כמה מנות, אבל בעניין הקינוח לא מוותרים לי. מצד שני ערבי חג הם זמן לחוץ. כאדם דחיין אני תמיד מגיעה לערב חג עם מלא משימות שיש להשלים ביום הקצר הזה.

לכן הפעם החלטתי על קינוח שקל להכין, לא דורש הרבה זמן במטבח והוא גם די קליל במרקם שלו. חוץ מזה הוא מכיל דבש ורימון ולכן מתאים לראש השנה.

הכנתי אותו בעבר, כאשר היה רימון, בפרוייקט כחומר ביד הבלוגר, אבל פרסמתי אותו אז בבלוג אחר.

אני שמחה להכין אותו שוב וגם לשתף אתכם.

 

 

20130822_135750

 

פנה-קוטה בדבש ורימון (שמונה מנות)

החומרים הדרושים:

250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל)
100 מ"ל חלב (כשבע כפות אבל עדיף למדוד)
3 כפות דבש
20 גרם אבקת סוכר (2 כפות)
מקל וניל (או 2 כפיות תמצית וניל- אבל זה לא אותו דבר)
7 גרם ג'לטין (1/2 שקית)
35 גרם מים (2 כפות+ כפית)

רימון
2 כפות סוכר
1/2 כוס מים

לפני הכל, מערבים את הג'לטין עם המים ומניחים לעמוד. מבשלים את השמנת, החלב, אבקת הסוכר, הדבש והוניל על האש על סף רתיחה שהסוכר יימס ומקל הוניל שחרצנו אותו, ישחרר את טעמיו. מורידים מהאש, מגרדים את גרגרי הוניל לתוך החלב, מחזירים אליו גם את המקל המרוקן, מערבבים ומניחים להצטנן לדרגת פושר. מוסיפים 2/3 מתערובת הג'לטין לתערובת ומערבבים היטב. אם הכנו את הג'לטין עוד מקודם והוא הפך מוצק, ממיסים שניות במיקרוגל.

מוזגים לכוסות קינוח שקופות ומכניסים למקרר לכמה שעות (לפחות 4).

את השלב הבא יש לעשות כשהפנה קוטה כבר התייצבה אחרי כמה שעות במקרר. מרוקנים את את הרימון מגרגיריו (יש כמה סרטי הדגמה ביוטיוב), שומרים 2 כפות לקישוט, אוכלים קצת (חייבים שהגרגירים יהיו מתוקים. לא מתוקים, רוצו לקנות רימון אחר) ומבשלים את גרגרי הרימון עם הסוכר והמים, עד שהסוכר נמס והגרגירים מתרככים. מעבירים דרך מסננת ומועכים היטב. מוסיפים לזה את 1/3 הג'לטין שנותר מקודם (אם הוא מוצק ממיסים שניות במיקרו) ומצננים. מוזגים כף, שתיים מעל הפנה-קוטה, מקשטים בגרגרי רימון ומחזירים למקרר לעוד שעה לפחות.

 

הקינוח הזה, טעים יותר למחרת יום ההכנה לכן כדאי להכינו לפחות יום קודם, אפשר גם יותר, אצלי נשאר אחד בודד אחרי שבוע וטעמו נשאר מצויין. רצוי כמובן שיהיה מכוסה, ולא יעמוד ליד כרוב כבוש פתוח או משהו בסגנון.

אפשר גם, במקום להתאמץ עם בישול גרגרי הרימון והפיכתם לג'לי, להשתמש בשליש כוס נקטר רימונים להוסיף את הג'לטין המומס ולמזוג מעל הפנה-קוטה באותה צורה. כמובן שאין לוותר על קישוט המנה בגרגרי יהלום אדומים ומתוקים (שמעתי שאפשר לקנותם בסופרמרקט כבר מחוץ לרימון).

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s