פנה קוטה אגסים

20150925_153307

זכרונות שקשורים באוכל עשויים להיות בעייתים. זוכרים משהו נפלא, טעם של עוד, ואז בטעות נפגשים עם זה שוב וזה לא קורה כמו שדמיינו. זה מה שקרה לי הפעם עם האגסים. הפרוייקט החודשי עסק באגסים ואני נזכרתי במתכון של אגסים בשוקולד שחברה של אחותי הביאה אלינו הביתה, פעם מזמן.

חיפשתי קצת באינטרנט אבל לא מצאתי שום מתכון של אגסים בשוקולד שדמה למשהו שזכרתי.

אמא שלי לא ידעה על מה אני מדברת, ואחותי דוקא זכרה אבל לא מצאה את המתכון (וגם את החברה היא מזמן כבר איבדה).

הפכתי את כל המחברות של המתכונים והאבידה לא נמצאה.

ניסיתי, בחיי שניסיתי אבל לא הצלחתי לשחזר את מה שזכרתי.

אבל הי, אגסים ושוקולד, מה יכול להיות רע…

יכול ועוד איך יכול.

טארט בצק פריך שוקולד, קרם וניל, אגסים בטעם וניל וגנאש שוקולד מעל. שני הביסים הראשונים צלחו את בית הבליעה. פשוט לא היה שווה את הביס השלישי. לא מגעיל, לא דוחה, סתמי. צירוף כזה וסתמי?

עשיתי עוד נסיון של אגסים בשוקולד והחלטתי לוותר. אולי יום אחד אמצא את המתכון, אבל עד אז, קבלו אגסים בפנה קוטה. קינוח קליל ועדין וטעים, מאוד טעים.

לפני זה, הציצו נא במתכוני האגסים שהכינו שאר המשתתפים.

20150925_153230

פנה קוטה אגסים
בין 6 ל-8 מנות

המצרכים:
לאגסים:
2-3 אגסים קלופים וחתוכים לקוביות (300 גרם פרי)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
120 מ"ל (1/2 כוס) מים
2 כפיות תמצית וניל איכותית
2 כפות ליקר אגסים (או ברנדי)
מיץ מליים אחד (או חצי לימון)

לפנה קוטה:
250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל)
100 מ"ל חלב (כשבע כפות אבל עדיף למדוד)
20 גרם אבקת סוכר (2 כפות)
80 מ"ל (1/3 כוס) ממי הבישול של האגסים לאחר הכנתם
5 גרם ג'לטין
25 גרם מים

לקישוט- גרידת ליים, או לימון ירוק

לפני הכל, מערבים את הג'לטין עם המים ומניחים לעמוד.
מניחים בסיר את כל המצרכים של האגסים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כחצי שעה עד שהאגסים מתרככים וסופגים טעמים.
מסננים ומחלקים את האגסים בין כוסות הקינוח.
מבשלים את מצרכי הפנה קוטה, על האש, על סף רתיחה עד שהסוכר יימס. מורידים מהאש, ומניחים להצטנן לדרגת פושר. ממיסים את הג'לטין שהקריש בינתיים, מספר שניות במיקרו, מוסיפים לתערובת השמנת ומערבבים היטב.
מוזגים לכוסות מעל לאגסים ומכניסים למקרר לכמה שעות (לפחות 4).
לפני ההגשה מפזרים גרידת ליים.

מודעות פרסומת

2 מחשבות על “פנה קוטה אגסים

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s