מתכון לאחד באפריל

20160318_082113

כמו תמיד באחד באפריל, הפרוייקט של מנטקה מנסה להפוך את האתגר החודשי למעניין ומשעשע. היו לנו ירקות שורש ואבוקדו בשנים קודמות. השנה אנחנו משתעשעים בחטיפים מלוחים.

תמיד שאלתי את עצמי מה יהיה טעמה של במבה טבולה בשוקולד ולכן החלטתי להכין מעין חטיף שכולל במבה, קרם שוקולד וחמאת בוטנים וכל זה מצופה בשוקולד מריר.

יצא טעים.

הכנתי את זה בתבנית של פרלינים בצורה מאורכת שהתאימו בדיוק לגודל של הבמבה. ציפיתי את השקעים בשוקולד מומס, הינחתי במבה בכל שקע, הוספתי קרם מחמאת בוטנים שעורבבה עם שוקולד מומס וסגרתי בשוקולד.

היו עוד רעיונות ושווה לכם לבדוק אותם, אבל אל תפספסו את המתכון שלי.

20160318_082124

חטיפי שוקולד במבה בקרם חמאת בוטנים ושוקולד

המצרכים:

250 גרם שוקולד מריר
שקית במבה קטנה (25 גרם)
חצי  קופסה חמאת בוטנים

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד, ומצפים בו תבנית שקעים של פרלינים. מניחים בכל שקע במבה. ממיסים במיקרו את חמאת הבוטנים ומוסיפים לה שלוש כפות מהשוקולד המומס.

ממלאים את השקעים בקרם ומקפיאים כשעה.

סוגרים את השקעים ביתרת השוקולד המריר ומחזירים למקרר להתייצבות למספר שעות.

אם אין לכם תבנית שקעים מתאימה, אפשר להשתמש בתבנית מרובעת 20 על 20, חד פעמית או מרופדת בנייר אפיה.

מורחים מחצית מכמות השוקולד המומס. מסדרים את הבמבה עם רווחים קטנים. יוצקים את הקרם ומיישרים. מקפיאים כשעה. מוציאים, מורחים את יתרת השוקולד המומס ומקפיאים שום.

אחרי שעה מוציאים, חותכים בסכין חדה לקוביות או אצבעות.

20160318_082106

שדרוג/פישוט למי שאין תבנית עם שקעים חמודים כאלה:

מפזרים את שקית הבמבה בתבנית קטנה, 15X20. ממיסים את השוקולד עם חמאת הבוטנים ויוצקים על הבמבה. שמים במקרר לכמה שעות, חותכים לקוביות ונהנים.

כתיבת תגובה

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.