חיתוכיות קרמל טופי שקדים

20160412_083202

אין ספק שפרוייקט "כחומר" מוציא ממני יצירתיות. בדרך כלל אפריל, פסח ויום ההולדת שלי נפגשים פה ואני מכינה דברים טעימים לכבוד המאורע המשמח (משמח?). אמנם אני כבר לא בת 25 אבל עדיין נחמד לחגוג את יום ההולדת. את החיתוכיות האלה הכנתי לכבוד הפרוייקט וחבריי בעבודה שימשו כשפני נסיונות ביום ההולדת שלי. בגלל פסח שהתקרב, החלטתי להכין גרסא כשרה, נטולת חמץ או גלוטן וכיוון שהכל נגמר וגם ביקשו את המתכון אז כנראה שהצליח לי.

הרעיון היה להכין שכבות על בסיס בצק פריך, קרם שקדים, קרמל טופי ושוקולד לבן.

כדי שכל הקונסטרוציה תיחתך בצורה טובה, הקפאתי ואז השתמשתי בסכין חדה וטובה ועדיין לא יצא מושלם. אבל יצא טעים.

אני עוד אתאמן בחיתוך.

להכנת הבצק התבססתי על המתכון כאן עם כמה שינויים.

חודש הקרמל הניב עוד מתכונים נהדרים.

חיתוכיות קרמל טופי וקרם שקדים

המצרכים:

לבצק פריך:

100 גרם קמח אורז
120 גרם קורנפלור
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה
חלבון מביצה אחת L

לקרם שקדים:

100 גרם (1 כוס) שקדים טחונים
100 גרם (2/3 כוס ועוד כף) אבקת סוכר
100 גרם חמאה
כפית קורנפלור
1 חלמון
כף אמרטו

לקרמל טופי:

1 כוס סוכר
¼ כוס שמנת מתוקה
60 גרם חמאה
200 גרם שוקולד לבן
2 ביצים

לציפוי שוקולד לבן:

3/4 כוס שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה:

במעבד מזון מערבבים את כל החומרים היבשים. מוסיפים את החמאה הקרה ומעבדים לפירורים. מוסיפים את החלבון ומעבדים לקבלת בצק. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-1/2 שעה.

מרדדים את הבצק לעלה בעובי ½ ס"מ, דוקרים היטב ומרפדים פורמה מרובעת 20X20 ס"מ ומקפיאים.

בזמן שהבצק במקרר מכינים את קרם השקדים, שזה פשוט: במעבד מזון מערבבים את כל החומרים לקרם אחיד.

מכינים את הקרמל-טופי: מחממים שמנת מתוקה במיקרו, ומניחים אותה בקרבת הגז, מוכנה להכנס לקרמל. בנוסף ממיסים חמאה ושוקולד לבן במיקרו ומערבבים. מחממים מחבת כבדה ושופכים לתוכה את הסוכר.  ממיסים לקרמל תוך ערבוב.  כשכל הסוכר נמס וקיבל צבע יפה, מוסיפים לו את השמנת החמה, בזהירות ומערבבים. הכל מבעבע ומערבבים היטב. מכבים את האש. מוסיפים את השוקולד והחמאה ומערבבים לתוך הקרמל. מצננים מעט. טורפים את שתי הביצים ומוסיפים ומוסיפים אותם בטריפה מהירה לתוך הקרמל. זהירות מלהוסיף אותם לקרמל בעודו רותח, שלא נקבל חביתה.

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

אופים את הבצק 10 דקות אפייה ראשונית.

מוציאים ומורחים את קרם השקדים בצורה אחידה ושופכים מעל את הקרמל.

מחזירים לתנור לעוד 15 דקות.

מכבים את התנור, מצננים ואז מקפיאים.

חותכים את השכבות הקפואות לריבועים בסכין חדה.

ממיסים את השוקולד הלבן והשמנת, ומזלפים מעל החיתוכיות. שומרים במקרר.

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s