שרלוט שוקולד לבן עם קארד פטל

20160602_083804

כזה עוד לא קרה לי.

כלומר, כבר קרה שהפוסט החודשי עלה והלינק לכתבה במנטקה היה שבור.

כבר קרה שפרסמתי פוסט לפני הזמן, בטעות.

אבל שהכתבה עלתה, שכולם שירשרו, שמשחק הניחושים בעיצומו ואני עוד לא כתבתי מילה, כזה עוד לא קרה.

אז בלי דיחוי קבלו את המתכון לפרוייקט החודשי משוקולד לבן: שרלוט שוקולד לבן עם קארד פטל ובישקוטים לוטוס.

וכמובן שאתם חייבים ללכת לבדוק מה עשו שאר החברים בלבן.

 

שרלוט שוקולד לבן עם פטל ובישקוטים לוטוס

המצרכים:

מוס שוקולד לבן

200 גרם שוקולד לבן
2 מיכלי שמנת מתוקה
5 גרם ג'לטין
25 גרם מים

בישקוטים (מבוסס על מתכון מ"על השולחן")

4 ביצים M מופרדות
120 גרם סוכר
130 גרם קמח
כף ממרח לוטוס

קארד פטל

300 גרם (חבילה) פטל קפוא
חצי כוס מים
100 גרם סוכר
2 חלמונים
50 גרם חמאה

חצי כוס חלב מעורבבת עם כף ממרח לוטוס.

אופן ההכנה:

שוברים את השוקולד הלבן לקוביות בקערה חסינת חום. מוסיפים מיכל אחד של שמנת מתוקה וממיסים באיזה אופן שנוח, במיקרו, בבאן מארי או על ידי הרתחת השמנת ויציקתה על השוקולד. מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס, מצננים ומאפסנים במקרר לארבע שעות לפחות.

מכינים את הבישקוטים. מחממים תנור לחום בינוני, 175 מעלות. מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב. מחממים מעט הלוטוס במיקרו כדי שיהיה קל לערבוב ומוסיפים אותו לחלמונים תוך כדי טריפה. מערבבים בתנועות קיפול את תערובת החלמונים לחלבונים. מוסיפים את הקמח וממשיכים בתנועות הקיפול עד שהתערות הומוגנית. מזלפים בישקוטים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. כדאי להכין כשמונה עד עשרה בישקוטים בצורת עיגול, לתחתית השרלוט והשאר כאצבעות בישקוטים. אופים כעשר דרות עד שמזהיב. מצננים ושומרים בקופסה אטומה.

מכינים את הקארד. מבשלים את הפטל הקפוא עם המים עד שהוא מתרכך ומתקבל נוזל ארגמני כהה. מסננים את הפטל, מועכים אותו היטב דרך מסננת להסרת הגרעינים. מבשלים מי פטל, סוכר וחלמונים על אש בינונית תוך כדי טריפה עד שמתקבלת מעין דייסה סמיכה. מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים להמסה. מוסיפים את מחית הפטל מערבבים ומצננים.

כשעה לפני שמרכיבים את הקינוח, מערבבים ג'לטין במים ונותנים לו לנוח.

לפני שמתחילים להקציף את המוס, מחממים את הג'לטין כ10 שניות במיקרו ומקבלים נוזל צלול.

כמו כן מכינים את הכלי להרכבת השרלוט. אפשר לעשות זאת בכוסות קינוח עגולות ורחבות, כמו של ליפתן. אפשר להכין בכלי זכוכית גדול ואפשר להכין טבעות שקפים בגודל אחיד כמו שאני עשיתי אבל זה לא ממש חשוב. מה שמתאים לכם.

מקציפים את תערובת השמנת-שוקולד עם המיכל הנוסף של השמנת המתוקה. מתקבל קרם סמיך אך לא יציב כמו קצפת. מוסיפים לו את הג'לטין ומערבבים.

מכינים צלחת עם חלב-לוטוס לטבילת הבישקוטים.

טובלים את הבישקוטים בחלב-לוטוס, ומסדרים בכלי ההגשה. יוצקים את המוס, מיישרים ומקפיאים חצי שעה. מוציאים מהמקפיא ויוצקים מעל את הקארד. מצננים במקרר לפחות ארבע שעות לפני ההגשה.

נשמר במקרר ארבעה ימים בקופסה סגורה (החבאתי אחד, אחרת לא היה נשאר).

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.