ההכרח הוא אבי כל המצאה, אמר פעם מישהו ואין לי סבלנות כרגע לחפש מי. המחסור לעומת זאת הוא אבי האלתורים, ולמרות שיש אנשים חושבים שבעוגות אסור לאלתר, אני לא מסכימה.
אני יותר מלא מסכימה. אני מאלתרת כל הזמן כי למרות שאני זוכרת שיש במקרר יוגורט, אני מגלה שהוא פג תוקף ברמות רדיואקטיביות ואז אין ברירה.
העוגה הזאת בכלל היתה קאפקייקס במקור עם יוגורט. אבל לא היה יוגורט וגם לא רציתי קאפקייקס. אבל היתה שמנת חמוצה, וחלב ויצא נהדר.
עוגה קלה להכנה וטעימה מאוד.
הדובדבנים חייבים להיות טריים, אדומים או צהובים, חמוצים או מתוקים אבל טריים. ניסיתי פעם עם דובדבנים משומרים. היה טעים אבל פחות. אפשר לנסות לשלב פרי אחר כמו משמש או אפרסק צהוב. אם יקרה, אעדכן.
עוגת דובדבנים ושוקולד לבן
המצרכים:
100 גרם (חצי כוס) סוכר
210 גרם (1.5 כוס) קמח תופח
200 גרם (גביע) שמנת חמוצה
100 גרם (למדוד חצי מגביע השמנת) חלב
2 כפות שמן
2 ביצים
כף מיץ לימון
כוס דובדבנים מגולענים וחצויים
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני. מערבבים סוכר וקמח. טורפים את הביצים והשמן ומוסיפים לתערובת הקמח. מוסיפים את השמנת והחלב ומערבבים רק עד שהקמח נטמע. מוסיפים את הדובדבנים והשוקולד ומערבבים. מחלקים בין שתי תבניות אינגליש קייק ואופים כחצי שעה עד 35 דקות. בודקים עם קיסם שיוצא יבש. מצננים ובוזקים אבקת סוכר.