עוגת דובדבנים ושוקולד לבן

20160607_080037

ההכרח הוא אבי כל המצאה, אמר פעם מישהו ואין לי סבלנות כרגע לחפש מי. המחסור לעומת זאת הוא אבי האלתורים, ולמרות שיש אנשים חושבים שבעוגות אסור לאלתר, אני לא מסכימה.

אני יותר מלא מסכימה. אני מאלתרת כל הזמן כי למרות שאני זוכרת שיש במקרר יוגורט, אני מגלה שהוא פג תוקף ברמות רדיואקטיביות ואז אין ברירה.

העוגה הזאת בכלל היתה קאפקייקס במקור עם יוגורט. אבל לא היה יוגורט וגם לא רציתי קאפקייקס. אבל היתה שמנת חמוצה, וחלב ויצא נהדר.

עוגה קלה להכנה וטעימה מאוד.

הדובדבנים חייבים להיות טריים, אדומים או צהובים, חמוצים או מתוקים אבל טריים. ניסיתי פעם עם דובדבנים משומרים. היה טעים אבל פחות. אפשר לנסות לשלב פרי אחר כמו משמש או אפרסק צהוב. אם יקרה, אעדכן.

20160607_080119

עוגת דובדבנים ושוקולד לבן

המצרכים:
100 גרם (חצי כוס) סוכר
210 גרם (1.5 כוס) קמח תופח
200 גרם (גביע) שמנת חמוצה
100 גרם (למדוד חצי מגביע השמנת) חלב
2 כפות שמן
2 ביצים
כף מיץ לימון
כוס דובדבנים מגולענים וחצויים
100 גרם שוקולד לבן קצוץ

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני. מערבבים סוכר וקמח. טורפים את הביצים והשמן ומוסיפים לתערובת הקמח. מוסיפים את השמנת והחלב ומערבבים רק עד שהקמח נטמע. מוסיפים את הדובדבנים והשוקולד ומערבבים. מחלקים בין שתי תבניות אינגליש קייק ואופים כחצי שעה עד 35 דקות. בודקים עם קיסם שיוצא יבש. מצננים ובוזקים אבקת סוכר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.