פאי שוקולד לבן אפוי עם פטל

20160526_080555

לפעמים כשבא לי משהו, אני לא נרגעת עד שאני מכינה. היה לי דחף לפאי שוקולד לבן, אפוי. העובדה שמצאתי רק מתכון אחד בכל החיפושים שלי לא ריפתה את ידי. אז התבססתי עליו, אבל שיניתי אותו והכנתי פאי שוקולד לבן אפוי עם תאנים (כן, תאנים, לא פטל).

אחרי שהוצאתי את הפאי מהתנור הוא היה נראה לי קצת דומה לפיצה.

אז לא צילמתי אותו.

אחרי לילה במקרר הוא עדיין נראה כמו פיצה.

אבל הוא היה טעים, והוא היה בדיוק כמו שדמיינתי.

אז הכנתי אותו עם פטל.

ואז הוא לא כל כך דמה לפיצה והיה הרבה יותר פוטוגני.

אבל הוא עדיין היה טעים.

20160526_080626

פאי שוקולד לבן אפוי עם פטל

המצרכים:

150 גרם ביסקוויטים פתי-בר
100 גרם חמאה
200 גרם שוקולד לבן
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
2 ביצים
150 גרם פטל קפוא (או טרי אם תשיגו, עדיף) או 10-12 תאנים חתוכות לרבעים
1-2 כף סוכר לזריה על הפרי

ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. זורים קצת סוכר על הפרי, מסדרים בתבנית קטנה ואופים בתנור כרבע שעה. מצננים את הפרי ולא מכבים את התנור. טוחנים את הביסקוויטים, ממיסים את החמאה ומערבבים יחד. משטחים בתבנית פאי בקוטר 26 ומכניסים למקפיא.
שוברים את השוקולד הלבן לקוביות, מחממים את השמנת ושופכים על השוקולד (או שמחממים במיקרו). טורפים את הביצים ומערבבים לתוך השוקולד.
שופכים את השוקולד לקלתית שהקפאנו, ומסדרים בתוכו את הפרי.
אופים כ-25 עד 30 דקות, כשהשוליים מזהיבים מעט ופני הפאי קפיציים למגע.

מצננים ומכניסים למקרר. יש לקרר את העוגה לפחות 4 שעות במקרר.

20160526_080604

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.