לפעמים כשבא לי משהו, אני לא נרגעת עד שאני מכינה. היה לי דחף לפאי שוקולד לבן, אפוי. העובדה שמצאתי רק מתכון אחד בכל החיפושים שלי לא ריפתה את ידי. אז התבססתי עליו, אבל שיניתי אותו והכנתי פאי שוקולד לבן אפוי עם תאנים (כן, תאנים, לא פטל).
אחרי שהוצאתי את הפאי מהתנור הוא היה נראה לי קצת דומה לפיצה.
אז לא צילמתי אותו.
אחרי לילה במקרר הוא עדיין נראה כמו פיצה.
אבל הוא היה טעים, והוא היה בדיוק כמו שדמיינתי.
אז הכנתי אותו עם פטל.
ואז הוא לא כל כך דמה לפיצה והיה הרבה יותר פוטוגני.
אבל הוא עדיין היה טעים.
פאי שוקולד לבן אפוי עם פטל
המצרכים:
150 גרם ביסקוויטים פתי-בר
100 גרם חמאה
200 גרם שוקולד לבן
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
2 ביצים
150 גרם פטל קפוא (או טרי אם תשיגו, עדיף) או 10-12 תאנים חתוכות לרבעים
1-2 כף סוכר לזריה על הפרי
ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. זורים קצת סוכר על הפרי, מסדרים בתבנית קטנה ואופים בתנור כרבע שעה. מצננים את הפרי ולא מכבים את התנור. טוחנים את הביסקוויטים, ממיסים את החמאה ומערבבים יחד. משטחים בתבנית פאי בקוטר 26 ומכניסים למקפיא.
שוברים את השוקולד הלבן לקוביות, מחממים את השמנת ושופכים על השוקולד (או שמחממים במיקרו). טורפים את הביצים ומערבבים לתוך השוקולד.
שופכים את השוקולד לקלתית שהקפאנו, ומסדרים בתוכו את הפרי.
אופים כ-25 עד 30 דקות, כשהשוליים מזהיבים מעט ופני הפאי קפיציים למגע.
מצננים ומכניסים למקרר. יש לקרר את העוגה לפחות 4 שעות במקרר.