מקרון לימונענע

20160710_080625

אני לא פוחדת לנסות דברים במטבח. אין לי שום בעיה לאלתר, לשנות או להחליף משהו במתכונים. תמיד היה לי מספיק בטחון ביכולות הקולינריות שלי ואף פעם לא פקפקתי ביכולת שלי להצליח במה שאנסה. אבל אז בא המקרון והוכיח לי אחרת.

בפעם הראשונה שניסיתי להכין ניגשתי לזה בנונשלנטיות השמורה לאנשים חסרי יראת כבוד. היה פלופ גדול שהועבר ישר לפח. לא ממש מתלהבת לפרט מה היה.

בפעם השניה, קראתי בכמה בלוגים, השוויתי דרכי הכנה, חיפשתי טיפים. היה יותר טוב. עשה רושם שיצליח. אבל לא ממש. כמעט ויתרתי אבל זה נוגד את האופי שלי. המקרון ינצח אותי?

אז אמרתי לעצמי: פעם אחרונה ודי. מקרון לימונענע נשמע טוב מכדי שלא יצליח.

יגעת והצלחת? תאמין.

אז כן. הצליח לי. המתכון של המקרון הוא מבצק אלים. בדיוק. אחד לאחד.

המילוי, מעין קארד לימון עם נענע ושוקולד לבן. שילוב מעולה.

ונענע כנראה משתלבת מצויין עם שוקולד לבן, לא רק אצלי. תראו פה.

ואם בא לכם, תנסו גם. אם מתעקשים, מצליחים.

הטיפים שלי, אחרי כל הנסיונות: מה שעשה את ההבדל בין ההצלחה לכשלון זה יישון החלבונים. עוד דבר: אל תטחנו את השקדים והסוכר לבד. תקנו טחון.

20160710_080552

מקרון לימונענע 

המצרכים:

מקרון

110 גרם שקדים טחונים (שקית ועוד כף)
200 גרם אבקת סוכר (2 שקיות)
90 גרם חלבון מיושן (תפרידו שלוש ביצים L ושימו במקרר ליומיים את החלבון)
30 גרם סוכר (2 כפות)
קורט מלח
מעט צבע מאכל ירוק

מילוי

3 חלמונים
מה שנשאר מחלבון הביצה
100 גרם סוכר
110 גרם מיץ לימון
125 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 מיכל)
חופן עלי נענע
50 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה:

מערבבים את השקדים הטחונים ואבקת הסוכר ומסננים, פעמיים. זורקים את השאריות הגדולות (בערך כף של שקדים). מקציפים חלבון עם קורט מלח עד קבלת קציפה לבנה. מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

מערבבים את תערובת השקדים לתוף הקצף. מקפלים עד שהוא הופך לאחיד אך לא נוזלי. ממליצה לקרוא את ההוראות בבצק אלים.

מזלפים עוגיות עגולות ואחידות על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מיבשים כחצי שעה במקום נעים וללא רוח.

מחממים תנור ל-150 מעלות ואופים כ- 15 דקות. שומרים על התנור ולא הולכים לשום מקום עד שאופים את כל התבניות. מצננים. שומרים בקופסה סגורה.

מכינים את הקרם: מרתיחים את השמנת עם הנענע ונותנים לה לספוג את הטעם. מניחים בסיר קטן את החלמונים, החלבון שנשאר, הסוכר והלימון. טורפים על אש בינונית עד שמקבלים קרם במרקם דייסתי. מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים. מוסיפים את השמנת ללא עלי הנענע ומערבבים. מצננים ומניחים במקרר, בכלי מכוסה.

מסדרים את המקרונים בזוגות תואמים. מזלפים קרם על אחד ומסנדווצים אותם.

שומרים במקרר גג יומיים, עם כמה עלי נענע בתחתית הקופסה.

לא נשאר.

 

 

 

 

 

 

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s