בלוג צריך לנהל, ולכתוב פוסטים, ולא להזניח הנחה פושעת כמו שעשיתי בזמן האחרון. אבל עם פרוס השנה החדשה אני מקווה שאתקן את דרכיי. ובינתיים קבלו מתכון דבשי שהכנתי במסדרת הפרוייקט: כחומר ביד הבלוגר.
פרעצל, זה בייגל קטן מבצק שמרים שמבושל במים רותחים ואז נאפה. אני חתכתי חתיכות קטנות במקום בייגלים ואחרי הבישול והאפיה, גילגלתי אותם בחמאה עם דבש, סוכר וקנמון.
יצא מעולה.
ויש עוד המון מתכונים חגיגיים עם דבש כאן.
חטיפי פרעצ'ל דבש וקינמון (כ-40 חתיכות)
500 גרם (3.5 כוסות+כף) קמח
כף (10 גרם) שמרים יבשים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
ביצה
כפית מלח
50 גרם חמאה רכה
2 כפות דבש
3/4 כוס מים פושרים
לציפוי:
50 גרם חמאה
2 כפות דבש
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 כפות קינמון
לבישול הפרעצל'ס:
2 ליטר מים
2 כפות דבש
כף סודה לשתיה
אופן ההכנה:
מערבלים קמח, סוכר,מלח ושמרים. מוסיפים ביצה, חמאה, דבש ואת המים בהדרגה עד שמתקבל כדור בצק רך וגמיש. מניחים בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים במשך כשעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מוציאים את האויר מהבצק, קורצים חתיכה ומגלגלים לגליל. חותכים את הגליל לפיסות בגודל של כ-3 ס"מ ומניחים להתפחה של כ 20 דקות.
מרתיחים את המים עם הדבש והסודה ומחממים תנור לחום בינוני.
מגלישים פיסות בצק למים ככל שיש מקום ומחכים שיצופו. מוציאים בכף מחוררת לנייר סופג. לאחר מספר דקות, מסדרים בתבנית ואופים כרבע שעה עד עשרים דקות – כשהפרעצ'לס משחימים מעט.
ממיסים חמאה ודבש, ובקערה אחרת מערבבים סוכר וקנמון.
טובלים את הפרעצ'לס בחמאה ואז בסוכר. מגישים חמים עד פושר. הפרעצ'לס טעימים באותו יום. אם רוצים להכין מראש. מקפיאים אחרי האפיה. כשמפשירים טובלים בחמאה ובסוכר.