אני מניחה שמי שלומד קונדיטוריה, יש לו מין ספר חוקים שכזה, ושם כתוב מה ההבדל בין קרם ברולה לקרם קרמל, ולמה האחד עשוי מחלמונים ובשני יש ביצים שלמות. אבל אני, לא למדתי אף פעם, ויש לי נטיה כזאת, לנסות כל מיני דברים שעולים לי בראש, ואם הם מצליחים הכי כיף לי בעולם ולא משנה לי בכלל איך קוראים לזה.
כשהוכרז חומר הגלם החודשי, מיד התחלתי לחשוב על קרם קרמל אבל עם מייפל במקום הקרמל. אחר כך התחברו לי לזה בננות. ואז הסתבך לי השם. קרם מייפל? תוך כדי שיטוטים באינטרנט, הסתבר שקוראים לקרם קרמל גם פלאן וזה פישט את עניין השם. בננות ומייפל גרמו לי לרצות פנקייק. אז הכנתי גם פנקייקים ואחת הגרסאות היתה פלאן על בננות מקורמלות במייפל על פנקייק. חיפשתי מתכונים לקרם קרמל, ומיד התחברתי לאחד שדגל בחוסר בזבוז ובכל זאת שיניתי אותו ממש קצת. אחר כך הכנתי בננות מקורמלות כמו שכבר הכנתי לא מעט פעמים וכאמור הכנתי פנקייק, ממתכון שרץ אצלי שנים ומתבסס על המתכון של רות סירקיס מילדים מבשלים.
כל מה שנשאר זה להרכיב את המנה.
פנקייק ועליו בננות. מעל הקרם האפוי ולמעלה עוד קצת מייפל. או שאפשר גם בלי הפנקייק.
ארוחת בוקר מפנקת, או קינוח מפונפן, עוד לא החלטתי אבל המייפל שולתתת!!!
וכאן אפשר לראות עוד קצת מייפל.
קרם מייפל על בננות מקורמלות ופנקייק
המצרכים:
קרם:
1 כוס חלב
מיכל שמנת מתוקה
3 ביצים
1/3 כוס סוכר
מקל וניל או תמצית וניל משובחת
בננות מקורמלות:
3 בננות בשלות ומוצקות
2 כפות סוכר חום דמררה
25 גרם חמאה
1/2 כוס סירופ מייפל איכותי
פנקייק:
כוס קמח
כפית אבקת אפיה
כף סוכר
1 ביצה
3/4 כוס חלב
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מתחילים בקרם (אפשר גם יום יומיים לפני שרוצים להגיש). מחממים תנור לחום נמוך, 150 מעלות. מרתיחים חלב ושמנת, עם מקל וניל חצוי. טורפים היצים עם סוכר. מרוקנים את מקל הוניל לחלב ויוצקים אותו תוך כדי טריפה על הביצים. מוזגים את התערובת לתבניות אישיות ומניחים בתבנית של התנור. ממלאים אותה במים רותחים עד לגובה 3/4 מהתבניות האישיות ואופים כ-40 דקות. החלק העליון מקריש אך עדיין רוטט מעט. מצננים ומכניסים למקרר לארבע שעות לפחות.
את הבננות והפנקייק מכינים מספר שעות לפני ההגשה, שיתקררו אך לא במקרר. חותכים את הבננות לפרוסות, מוסיפים את הסוכר והחמאה ומקרמלים על אש בינונית. כשהסוכר והחמאה נמסים והבננות משחימות מעט, מוסיפים את המייפל, מערבבים ומכבים את האש.
מכינים את הפנקייק. מערבבים את החומרים היבשים. מוסיפים את החלב הביצה והוניל ומטגנים במחבת משומנת קלות פנקייקים.
להגשה:
מניחים בצלחת פנקייק. מוסיפים כף בננות מקורמלות, מעל את הקרם האפוי הקר ומזלפים כפית או שתיים של מייפל.
אפשר להכין מראש את הפלאן ולשמור במקרר יום יומיים עד להגשה. את הבננות רצוי להכין כמה שעות קודם להגשה, ולהגיש בחום החדר ולא מהמקרר. את הפנקייק גם אפשר להכין מראש מספר שעות ולשמור בכלי סגור, לא במקרר.