את הפוסט הזה הייתי צריכה לפרסם ב-30 בדצמבר. חומר הגלם ב"כחומר ביד הבלוגר" היה ליקר ואני הכנתי ליקר תותים.
אבל 30 בדצמבר היה זמן לחוץ בשבילי. יש ענייני סוף שנה לטפל בהם. יש ענייני שנה חדשה שצריך להתעסק איתם וחוץ מזה, אני משפצת.
אבל יצא ליקר תותים נהדר.
נגמר מהר ועשיתי שוב.
כל כך פשוט להכנה. כל מה שצריך זה וודקה, תותים וסוכר. מנקים את התותים וחוצים אותם. מסדרים בצנצנת שכבות של תותים וסוכר. מכסים את הצנצנת בגאזה ומניחים במקום קריר אפל למספר ימים. סוגרים את הצנצנת במכסה ומכניסים למקרר למספר ימים נוספים. מסננים את התותים ומעבירים את המיץ לבקבוק. מוסיפים וודקה בכמות זהה ויש לכם ליקר תותים. משהו נחמד שאפשר להביא במתנה למפגש חורפי עם חברים.
את התותים שנשארו אפשר לאכול ככה או עם קצפת, או להפוך לריבה.
ליקר תותים
500 גרם תותים
300 גרם סוכר
600 מ"ל וודקה
אופן ההכנה:
מנקים את התותים וחוצים אותם. מסדרים שכבות של תותים וסוכר בצנצנת מעוקרת. מתחילים בתותים ומסיימים בסוכר. מכסים את פיית הצנצנת בגאזה או בבד חיתול ומניחים במקום קריר ואפל מספר ימים.
אחרי מספר ימים כשכל הסוכר נמס, סוגרים את הצנצנת ומכניסים למקרר. אחרי עוד כמה ימים מסננים את תותים, ומעבירים את המיץ לבקבוק מעוקר. מוסיפים כמות זהה של וודקה. מתקבלת כמות של 1.2 ליטר.
שומרים במקרר.
מוזגים שוט, שותים ונהנים.
משתדלים שישאר בשביל להביא לחברים.