טארט שוקולד

בשבוע שעבר הבן שלי ביקש שאכין לו את פאי התפוחים שהכנתי כמה שבועות קודם לכן. "איזה פאי?" שאלתי, כי באמת לא זכרתי. "נו הפאי, שלא יכולתי להפסיק ליישר". מודה שלא היה לי מושג, אבל הכנתי משהו והוא היה מרוצה. החלטתי שזה לא יקרה שוב. במקור הקמתי את הבלוג הזה בדיוק בשביל זה. לתעד מתכונים שהכנתי ואם יבקשו שוב, אדע בדיוק מה.

היום הכנתי טארט שוקולד שיצא מעולה. עשיתי וריאציה על טארט שוקולד מכאן ושיניתי כמויות כי תבנית הפאי שהיתה לי היא בקוטר 28. חוץ מזה היה לי חשק לשוקולד עם בננות.

מצרכים:

בצק :

110 גרם חמאה
1 כף שמן
4 כפות מים
1.5 כפות סוכר
קורט מלח
150 גרם קמח (כוס ועוד כף)
45 גרם קקאו (רבע כוס ועוד כף)

מלית הפאי:

2 מיכלי שמנת מתוקה
210 גרם שוקולד מריר
1 ביצה
1 בננה בשלה
50 גרם שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מניחים בקערה חסינת חום את כל מצרכי הבצק למעט קמח וקקאו וממיסים במיקרו או בתנור. מוסיפים לתערובת הנוזלית את הקמח והקקאו ומערבבים עד לקבלת בצק רך. משטחים אותו על התבנית והדפנות בצורה אחידה ואופים רבע שעה. בינתיים ממיסים את השמנת והשוקולד ומחלקים בין שתי קערות. טורפים את הביצה ומוסיפים לאחת מהקערות. מוציאים את התבנית מהתנור, (בזהירות, חם) פורסים את הבננה לפרוסות ומפזרים בצורה אחידה על פני הטארט. מפזרים את השוקולד-צ'יפס ויוצקים מעל את תערובת השוקולד שערבבנו בתוכה ביצה.

מכניסים לתנור לרבע שעה נוספת.
מוציאים את הטארט מהתנור, מניחים על רשת צינון ויוצקים מעל את תערובת השוקולד השניה. מצננים ומעבירים למקרר. מצננים מספר שעות לפני האכילה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.