אוכלים ארוחת ערב ולבן שלי מתחשק משהו מתוק. סופלה שוקולד? שאלתי. העינים שלו ושל החברה שלו נדלקות, כ…ן אומרים שניהם בקול אחד.
חיפוש מהיר באינטרנט מביא אותי לשלל מתכונים של פונדנט שוקולד, עוגת שוקולד חמה ואפילו סופלה שוקולד אמיתי.
כהרגלי אני בוחנת, מה הכי מהיר, בלי יותר מידי פעולות ומוצאת את עצמי עושה כמה שינויים במתכון שנראה לי סביר. זה לא סופלה שוקולד אבל יצא ממש טעים.
שמונה מנות בכלים אישיים ממצרכים שלרוב יש בבית.
המצרכים:
120 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
3 ביצים
80 גרם סוכר
קורט מלח
25 גרם קמח
כפית תמצית וניל
8 קוביות שוקולד לבן
מעט אבקת סוכר לפיזור
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני (175-180).
ממיסים שוקולד וחמאה במיקרו, מערבבים ונותנים לתערובת להצטנן.
מקציפים ביצים עם סוכר ומלח עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
מערבבים את השוקולד עם הביצים בעדינות, מוסיפים תמצית וניל ומקפלים לתוך התערובת את הקמח. מחלקים את התערובת בין שמונה כלים אישים ומטביעים בתוך כל מנה שתי קוביות שוקולד לבן.
מכניסים לתנור ואופים 12-15 דקות. השוליים של החלק העליון ראים אפויים והמרכז מעט רוטט.
מוציאים מהתנור, מחכים מעט רק בשביל לא לקבל כוויה בלשון, מפזרים אבקת סוכר ונהנים מכל ביס.
אם נשאר, אפשר לשמור במקרר, יום-יומיים, בתוך קופסה סגורה ולחמם במיקרו כ-20 שניות לפני שאוכלים.