אודות

הייתי בת 11 כשיצא הספר "ילדים מבשלים" של רות סירקיס ואמא שלי קנתה לי אותו. הדבר הראשון שהכנו ממנו היה פנקייק שבספר נקראו מחבתיות והמתכון שלה הולך איתי עד היום. די מהר ניסינו משם הרבה מתכונים כמו נקניקיות בבצק עלים והשוקו שהוספנו לו תמצית וניל, כי מי שמע אז על שוקולית.

בגיל 12 כבר בישלתי ארוחות צהריים. אמא שלי קנתה לי עוד ספר בישול לילדים, של גליה רבינוביץ'  שממש לא היה מתחרה לרות סירקיס. חוץ מזה די מהר עברתי ל"מהמטבח באהבה" ולספר ששלט במטבח של אימי "ספר בישול פולקלורי" של מולי בר-דוד שבו אהבתי לקרוא את הסיפורים המצורפים לכל מתכון.

לאחרונה חשבתי להכין ספר בישול משפחתי עם כל המתכונים האהובים עלינו מהמטבח של אימי וסבתותי, ותוך כדי גלגול הרעיון בראשי חשבתי "בלוג".

השם של הבלוג, בובעלה, הוא על שם המאכל היחידי שסבתא שלי מצד אבי לימדה אותי להכין. וזה לא שהיא אמרה לי "קחי דף ועט ותרשמי". היא אמרה, "תסתכלי מה אני עושה".

"כמה קמח מצה שמת, סבתא?"

"כמה שלוקח".

חשוב לציין שבובעלה זה מאכל מתוק של פסח, מעין פנקייק גדול שמטגנים במחבת. ועוד חשוב לציין שכל השיחה לעיל התנהלה באידיש כי זאת השפה היחידה שסבתא שלי דיברה. אז ישבתי שם במטבחון הקטן שלה, יום ועוד יום עד שהצלחתי לתרגם את ה"כמה שלוקח" לכפות. וחזרתי הביתה וניסיתי, וניסיתי שוב ובאתי אליה שוב עד שיצא מושלם. הייתי אז בת 15 ואבא שלי אמר לאמא שלי בפולנית (כן גם פולנית אני מבינה), "זה יצא בדיוק כמו של אמא שלי".

מסבתי השניה, מצד אימי, יש לי רק זכרונות של טעמים כי היא נפטרה  כשהייתי בת 16 ובמשך כמה שנים לפני כן היא לא היתה במיטבה אבל מידי פעם אני מאלצת את אמא שלי לשחזר טעמים ובדרך כלל היא מצליחה.

בבלוג יהיו מתכונים של הסבתות שלי, של אמא שלי, וגם שלי.

11 מחשבות על “אודות

  1. הי, אני חייב לציין שאצל סבא וסבתא שלי בובעלה מסמל דווקא מאפה תפוחי אדמה… (קוראים לו גם בולבניק…), בכל מקרה, נרשמתי לעדכונים.

    • גיליתי את זה כשעשיתי חיפוש. אבל בין אם זה רק במשפחה שלי, או בעיירה ממנה באו, בובעלה, לא יכול להיות אצלנו משהו אחר.

  2. שלום ,
    נשמח לשתף איתך פעולה באתר picrest.co.il -מיזם קולינרי.
    את מוזמנת להירשם לאתר,לעלות תמונה ותיאור קצר למתכון. בתמורה תקבלי לינק למתכון המלא שלך בבלוג.
    כך תקבלי יותר גולשים בבלוג שלך
    אתר Picrest.co.il מאגד בתוכו את המתכונים הטובים ביותר ברשת וכל מה שקשור באוכל..
    האתר שלנו מתפקד בדיוק כמו pinterest.com רק שהוא ממוקד לישראל וכמובן לאוכל ומתכונים
    נשמח אם תצטרפי למשפחת picrest
    בברכה,
    צוות האתר
    http://www.picrest.co.il
    https://www.facebook.com/Picrest.co.il

  3. פינגבק: בובעלה, לביבה לפסח | בּוּבּעלֶ'ה

  4. פינגבק: בּוּבּעלֶ'ה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s