עוגיות בצנצנת

20150504_160749-1

חיפשתי מתכון לעוגיות שמתבסס בעיקר על ערבוב, שיוצא טעים עם שמן ולא חייבים חמאה (גם בגלל הפרווה והלקטוז וגם בגלל הערבוב) והכי חשוב שאפשר לערבב את כל החומרים היבשים ואז להוסיף את הרטובים בלי יותר מידי הפרדות, הקצפות וסדר עניינים. כל זה, בגלל שרציתי להכין מתנה לחג עם צנצנת של בסיס לעוגיות שאפשר לשלוח בדואר ולא לדאוג לעוגיות. נכון שלמקבל המשלוח תהיה קצת עבודה אבל כיפית.

כמובן שהייתי חייבת לבדוק את המתכון בעצמי. אז קיבלתי מתכון מחברה ויצא מזעזע. קצת כירסמתי, אבל הרוב הלך לפח. התחלתי לחפש מתכון אחר אבל רוב האתרים האהובים עלי מפרסמים מתכונים עם חמאה, גם אני אוהבת חמאה אבל הייתי צריכה להתחשב בכאלה שאסור להם.
בכל אופן, אחרי שהעליתי חרס בידי, הלכתי לבדוק מה כתבו לאחרונה הבלוגרים החביבים עלי. כשהגעתי לבלוג שאני מאוד מחבבת את הכותבת שלו וגם טעמתי לא מעט ממעשי ידיה, החלטתי לשוטט בו מעט ומצאתי את המתכון הזה.

המתכון הכיל אמנם שמן קוקוס וחמאת שקדים, מצרכים שאיני מחזיקה בביתי, אבל החלטתי להמיר אותם בשמן והנה מתכון מתאים בדיוק למה שחיפשתי. אחרי שהכנתי היה לי ברור שזה בדיוק המתכון שחיפשתי. השלב הבא, לטבען בשביל אנשים שאני מחבבת ולא אוכלים מוצרים מן החי. אבל זה כבר בפעם הבאה.

אז אם בא לכם להכין מתנה נחמדה, הנה רעיון. אני הוספתי כאן גם תמצית וניל תוצרת בית.

20150504_160753-1

עוגיות גרנולה

המצרכים:

חומרים יבשים לסידור בצנצנת:
1/2 כוס (70 גרם) קמח לבן
1/4 כוס (30 גרם) קמח מלא
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום דמררה
1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית קינמון
1/2 כוס (50 גרם) שיבולת שועל – לא אינסטנט ולא טחונה, כזאת של גרנולה
1/4 כוס(25 גרם) שקדים טחונים או קוקוס
50 גרם שוקולד מריר חתוך לחתיכות קטנות (או שוקולד צ'יפס)

צנצנת בגודל 750 מ"ל עם מכסה שנסגר הרמטי.

אופן ההכנה:
מסדרים את החומרים היבשים בשכבות לפי סדר הרישום בצנצנת שקופה.

המתכון למקבל המתנה:

המצרכים הדרושים:

צנצנת עם חומרים יבשים להכנת עוגיות

1/2 כוס (100 גרם או 111 מ"ל) שמן רגיל
1 ביצה
כפית תמצית וניל

מחממים תנור לחום בינוני (175 מעלות)

שופכים את תכולת הצנצנת לקערה ומערבבים.
טורפים את הביצה עם תמצית הוניל והשמן ושופכים לתוך התערובת היבשה. מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

מודדים בכפית או בכף גלידה קטנה כדורים קטנים ומסדרים בתבנית במרחק גדול זו מזו. אופים 10 דקות עד שהשוליים מזהיבים. מצננים ושומרים בקופסה סגורה (ולא נותנים לאף אחד כי זה ממש טעים).

20150504_160957-1

4 מחשבות על “עוגיות בצנצנת

    • הי, זאת הצנצנת שבתמונה, ואמנם עשיתי את זה מזמן, אבל זה הגודל שלה לדעתי. שופכים את המצרכים בעדינות זה על זה ולא דוחסים.
      אולי נשאר קצת רווח למעלה, אבל ממש קטן. צנצנת של 500 לא התאימה.

      • הכמות באמת קטנה מדי לצנצנת של 750 מ"ל, אם מודדים בכוסות לפחות. המשקלים שרשומים לא תואמים את הכמות בכוסות, צריך כמות גדולה יותר משרשום בשביל להגיע למשקל הרשום.

      • כמו שכתבתי בתגובה מעל: צנצנת של 500 מ"ל קטנה מידי. ומשקל במצרכים מסויימים לא שווה לנפח. הכנתי המון צנצנות כאלה ולפעמים נשאר קצת רווח, לא תמיד.

כתיבת תגובה

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.