קייקפופס במילוי פרלין דובדבן ושוקולד לבן

DSC_0250

האסוציאציה הראשונה שעולה בראש שלי למתכון עם דובדבנים זאת עוגת היער השחור. "שוורצוולד", אמרה לי פעם לקוחה כשמילצרתי ולקח לי זמן להבין מה היא רוצה ממני.

אז רציתי להכין- גלידת היער השחור- שכבת גלידת שוקולד, דובדבנים שיכורים ושכבת גלידת וניל. יצא מעולה, אבל לא הרגשתי שזה מספיק דובדבני.

אז הכנתי עוגה בחושה עם דובדבנים שיצאה מצויינת אבל גם היא לא היתה מספיק אתגרית.

כבר כמעט שקלתי לוותר.

 

אבל כשחשבתי מה להכין למפגש צץ לי רעיון והחלטתי לנסות.

יצא טעים וקצת מאתגר וטעים.

אז קבלו: קייקפופס במילוי פרלין דובדבן ושוקולד לבן.

גם אם אין לכם תבנית של קייקפופס (לא החשמלית, מסיליקון, 30 שקלים במקס ססטוק), אפשר להכין את זה בתבנית של מיני קאפקייקס. חוץ מזה, צריך גם שתי תבניות של פרלינים קטנים לא משנה באיזה צורה בשביל להכין את המילוי.

מתחילים בגלעון הדובדבנים,  ואז משרים אותם בסוכר ובקצת שרי.

אחר כך ממיסים שוקולד לבן, חמאה ושמנת ושופכים בתבניות של פרלינים לכמחצית גובה.

מניחים בכל פרלין, דובדבן ומוודאים שהוא מכוסה במלואו.

מקפיאים לפחות ל 24 שעות.

מחממים תנור לחום בינוני.

מכינים את תערובת הקייקפופס.

ממלאים את השקעים בתערובת. דוחפים פנימה פרלין שוקולד לבן עם דובדבן, מכסים בעוד קצת מהתערובת, מכסים במכסה התבנית ואופים עשר דקות.

מוציאים מהתנור ומצננים בלי  לפתוח את המכסה. מכניסים למקרר לצינון מלא. אוכלים קר וטעים ושוקולד עם דובדבן.

וכדאי לכם לבדוק מה הכינו שאר המשתתפים בפרוייקט.

ואם לא בא לכם לחמם תנור, קיץ וזה, הפרלינים לבדם טעימים מאוד גם כן.

DSC_0240

 

קייקפופס במילוי פרלין דובדבן ושוקולד לבן

המצרכים:
לקייקפופס:
50 גרם חמאה
100 גרם סוכר חום
1 ביצה
כפית תמצית וניל
קורט מלח
105 גרם קמח
20 גרם קקאו
50 גרם יוגורט
1/4 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית אבקת אפיה

למילוי:
250-300 גרם דובדבנים אדומים ועסיסיים
1/4 כוס סוכר
2-3 כפות שרי או ליקר דובדבנים אחר
200 גרם שוקולד לבן
50 גרם חמאה
50 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
מגלענים את הדובדבנים, מפזרים עליהם את הסוכר ואת הליקר ומניחים לשעתיים.
ממיסים שוקולד לבן, חמאה ושמנת ושופכים לתבניות הפרלינים ל3/4 גובה. מטביעים בכל שקע דובדבן ומוודאים שהוא מכוסה. מקפיאים ל-24 שעות.

אחרי 24 שעות (לפחות, אפשר יותר), מחממים תנור לחום בינוני ומכינים קייקפופס.
מקציפים חמאה עם סוכר לתערובת אחידה. מוסיפים ביצה, תמצית וניל וקורט מלח. מנפים קמח, קקאו, אבקת אפיה וסודה לשתיה לתערובת אחידה. מוסיפים תערובת החמאה, יוגורט ותערובת קמח לסירוגין עד שהתערובת אחידה.
ממלאים שקעים בתערובת הקייקפופס. מטביעים בתוך של שקע, פרלין. מכסים כך שלא רואים שוקולד לבן. סוגרים במכסה התבנית ואופים עשר דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים בלי לפתוח את המכסה. מקררים היטב לפני ההגשה.
מחלצים מהשקעים, נוגסים ונהנים. אפשר להתחלק אם ממש בא לכם.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s