עוגת שוקולד בניחוח ארל גריי

DSC_0432

אני אדם של קפה, לפעמים גם שוקו. תה, אף פעם לא היה ממש כוס התה שלי. אבל אם אני שותה תה, זה ארל גריי עם קצת חלב.

תה ירוק, אדום, שחור או חליטות למיניהן לא דיברו אלי ולא גרמו לי לחשוב על איזה קינוח יצירתי.

אבל שוקולד, כידוע, הולך עם הכל ונזכרתי שראיתי פעם במסטר-שף מוס שוקולד ארל גריי. אז עשיתי כמה ניסיונות ובסופו של דבר, ניחוח הארל גריי הורגש רק כאשר הכנתי ציפוי לעוגה משוקולד, חלב ותה.

העוגה עצמה היא וריאציה על מתכון שקיבלתי מדודה שלי שקיבלה מחברה שלה וזה הכי רחוק שהצלחנו להגיע.

חברי לפרוייקט עשו ניסויים קצת יותר אמיצים ואפשר לראות אותם כאן.

 

עוגת שוקולד בניחוח ארל-גריי

מיכל שמנת מתוקה
2 ביצים
כף תה ארל גריי
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
140 גרם (כוס) קמח
35 גרם (1/4 כוס) קקאו
כפית אבקת אפיה
קורט מלח

לציפוי:
50 גרם שוקולד מריר
3 כפות חלב
3 כפות תה ארל גריי

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת התה. 1/2 כוס מים רותחים, תיון או עלי תה ארל גריי, תמצית חזקה שמניחים לה להצטנן מעט.

מקציפים את השמנת המתוקה. מוסיפים את הביצים, המלח וכף  תמצית התה שהתקררה בינתיים. מערבבים לתוך התערובת את הסוכר ואז מנפים לתוכה את הקקאו והקמח ומקפלים.

הכמות מתאימה לתבנית אחת של אינגליש-קייק. אופים ב-160 מעלות כשלושים וחמש עד ארבעים דקות. בודקים עם קיסם שהעוגה מוכנה. הקיסם צריך לצאת כשיש עליו פירורי עוגה. יש להיזהר  לא לייבש את העוגה.

לקראת סיום האפיה, ממיסים את השוקולד עם החלב במיקרו. מערבבים היטב לקרם חלק ואז מוסיפים 3 כפות תה ומערבבים שוב.

כשהעוגה עדיין חמה, יוצרים בה חורים עם צ'ופסטיק ויוצקים את הקרם על העוגה במזיגה איטית, מתעכבים על החורים שיצרנו עם הצ'ופסטיק, כדי שהקרם יספג בתוך העוגה.

שומרים את העוגה בקופסה סגורה מחוץ למקרר.

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s