תפוח ופרח

20161001_161203

החודש בפרוייקט "כחומר ביד הבלוגר", הוחלט על תפוחים. עוד לפני שהטרנד של פרחי תפוחים תפס תאוצה ברשת, עשיתי עליו כל מיני נסיונות בעיקר עם בצק פריך וקרם וניל. לכבוד הסתיו המתקרב החלטתי ללכת על שמרים וקינמון. ותפוחים כמובן.

ממש לא מסובך להכנה ויוצא ממש יפה. התבססתי על בצק שמרים שכבר הכנתי לא מעט פעמים ויוצא מעולה. אפילו פרווה אם זה חשוב לכם. ואם אתם רוצים טבעוני, תחליפו את הביצים ברסק תפוחים.

יש עוד כמה מתכונים של תפוחים, יותר חדשניים משלי, שכדאי לכם לבדוק.

20161001_161152

פרחי שמרים ותפוחים

המצרכים:

500 גרם (3.5 כוסות+כף) קמח
כף (10 גרם) שמרים יבשים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
ביצה
כפית מלח
40 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
3/4 כוס מים פושרים

4 תפוחים ירוקים (גרני-סמיט)
2/3 כוס מים
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
קינמון

תבנית עגולה 26

אופן ההכנה:

מערבלים קמח, סוכר,מלח ושמרים. מוסיפים ביצה, ושמן ואת המים בהדרגה עד שמתקבל כדור בצק רך וגמיש. מניחים בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים במשך כשעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

בינתיים מכינים את התפוחים. מבשלים מים וסוכר לסירופ עד שהסוכר נמס. חוצים את התפוחים, מנקים מגרעינים וליבה, לא מקלפים ופורסים לפרוסות דקות ככל הניתן. מכניסים את התפוחים לסירופ ומבשלים כמה דקות עד שהתפוחים נהיים שקופים מעט אך לא סמרטוטיים לגמרי. מצננים. מסננים את התפוחים מהסירופ ושומרים אותו.

אחרי שהבצק תפח, מוציאים ממנו את האוויר. מחממים תנור לחום בינוני, ומכינים תבנית משומנת בקוטר 26.  להכנת הפרחים, קורצים כדור בגודל ביצה. מרדדים למלבן ארוך שרוחבו כ-10 ס"מ.

חוצים אותו לאורכו ומניחים חצאי תפוח על כל מחצית, כאשר הצד עם הקליפה בולט מעט מעל החיתוך.  מפזרים קינמון ומגלגלים לפרח. מניחים בתבנית המשומנת עם רווח קטן בין פרח לפרח. משהים להתפחה של כ- 20 דקות.

מכניסים לתנור החם ואופים כחצי שעה עד שמזהיב. מוציאים מהתנור ומברישים את פני העוגה בסירופ.

הכי טעים באותו יום, אבל אפשר לשמור בקופסה סגורה, ולחמם קצת בתנור לפני ההגשה עד יומיים.

2 מחשבות על “תפוח ופרח

  1. בוקר טוב, כתבת 40 מ"ל שמן זית ובסוגריים שזה חצי כוס. חצי כוס זה לא 40 מ"לא אלא 100-125. מה נכון? והאם אפשר גם שמן רגיל?
    תודה רבה וגמר חתימה טובה.
    תמר

כתוב תגובה לתמר לבטל

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.